Fightclub ontwikkelt campagne voor humoristisch partyspel Exploding Kittens

Fightclub ontwikkelt campagne voor humoristisch partyspel Exploding Kittens

12-09-2024 (11:52) - Campagnes

Exploding Kittens, het kaartspel dat een hit werd na zijn lancering op Kickstarter, strijdt tegen de aanname onder jongeren dat kaartspellen saai zijn. In samenwerking met Fightclub introduceert Exploding Kittens daarom ‘Het Explosief Kwartiertje’ voor instant fun.

Peter de Been, Marketing Manager Asmodee: “Na een succesvolle introductie in 2015 willen we Exploding Kittens onder een bredere doelgroep de status als hét ultieme partyspel meegeven. Daarom slaan we de handen ineen met Fightclub voor een bruisende nieuwe campagne.”

Jurian Duijzer, CEO Asmodee: “Deze campagne staat volledig in het teken van het plezier en de energie die Exploding Kittens biedt. De nadruk ligt hierbij op het vergroten van bekendheid en relevantie – de relevantie van instant fun!”

Lisa Knapen, Strateeg Fightclub: “Met een focus op Gen Z’ers en Millennials, die spelletjes vaak als suf ervaren, verbreden we de doelgroep voor wie Exploding Kittens interessant is. De energieke, speelse toon van het spel sluit perfect aan bij hun levensstijl. Dit meme-waardige spel biedt een interactieve, schermloze ervaring waarbij spelers hun vrienden of familie op hilarische wijze te slim af kunnen zijn. Het bevordert persoonlijk contact, een welkome afwisseling van de vele online interacties die deze doelgroep dagelijks heeft. Daarnaast is Exploding Kittens snel te spelen, wat het ideaal maakt voor deze generaties.”

Naast het ontwikkelen van het creatieve campagneconcept en de productie van video’s, neemt Fightclub ook de volledige distributie van de campagne op zich. De campagne wordt zorgvuldig uitgerold over een breed scala aan mediakanalen die de jonge doelgroep intensief gebruikt. Dit omvat populaire platforms zoals TikTok, YouTube en Meta (Instagram en Facebook). Om een blijvende impact te genereren, worden de commercials van Exploding Kittens de komende maanden verspreid in meerdere flights.

Credits

Klant: Asmodee
Brand & Performance Agency: Fightclub
Productiemaatschappij: Animate The World