Het schoonste billboard van Nederland te zien op het strand van IJmuiden

31-05-2023 (11:44) - Campagnes

Smyle heeft de handen ineengeslagen met strandkunstenaar Tim Hoekstra voor het creëren van een plasticvrije advertentie voor tooth tablets (tandpasta) van Smyle. De illustratie op het strand van IJmuiden is 30 bij 40 meter groot. 

'Het schoonste billboard van Nederland' werd gemaakt ter ere van internationale plasticvrije dag.

Plasticprobleem

Wanneer de tekst wordt weggespoeld bij vloed, laat het project geen rommel achter. Smyle wil hiermee duurzame
alternatieven voor plastic onder de aandacht brengen. Met de tijdelijkheid van de advertentie willen zij de noodzaak om te handelen benadrukken. Het idee en de film zijn bedacht en geproduceerd door reclamebureau Fitzroy.

Connectie

Mischa Schreuder, Creative partner Fitzroy: "Toen Smyle bij ons langs kwam was er gelijk een connectie. Bij Fitzroy willen we graag communicatie maken wat iets bijdraagt aan natuur en milieu en Smyle doet dit dag in dag uit met hun plasticvrije tandpasta. Tandpasta tabletjes die niet in plastic tubes zitten, en de tandpasta zelf bevat ook geen microplastics. Een puur product wat wij graag wilde helpen met hun missie voor een plasticvrije wereld en belangrijk, het is ook goed voor je gebit."

Samenwerking

Dit advertentie is de start van de samenwerking tussen Fitzory en Smyle. Almar Fernhout van Smyle: "Wij staan voor goede mondverzorging en gebruiken geen plastic en onze producten bevatten geen microplastics.
Die invulling heeft Fitzroy goed weten om te zetten en een van de eerste acties is dit speciale billboard. Bij goede, effectieve mondzorg horen geen plastic tubes, microplastics en andere ongezonde ingrediënten!"