Hyperlokale campagne voor de Nationale Vacaturebank door Happiness Amsterdam

15-01-2024 (08:00) - Campagnes

Onlangs introduceerde Nationale Vacaturebank de nieuwe pay-off 'Je nieuwe baan is altijd dichtbij'. Maandag 15 januari start de bijpassende marketingcampagne.

De campagne zoekt het ook dichtbij en haakt in op regionale en soms zelf lokale gebruiken, taal en bezienswaardigheden. 

Dichterbij werken steeds belangrijker

Uit recent onderzoek onder 16.000 respondenten (bureau QA research in opdracht van NVB) blijkt dat een baan om de hoek steeds belangrijker is geworden voor werkenden. Meer dan de helft van de Nederlanders (53%) geeft namelijk aan dat ze sinds corona meer waarde zijn gaan hechten aan een baan in de buurt. Dat inzicht sluit aan bij de herpositionering van de Nationale Vacaturebank. Het aanbod van de vacaturesite beperkt zich niet tot de Randstad, maar is te vinden door heel het land.

Een hyperlokale campagne

Dat wordt nu kracht bijgezet met een landelijke campagne met een bovengemiddelde regionale focus. Via in totaal 82 verschillende campagne-uitingen communiceert Nationale Vacaturebank met de doelgroep in hun eigen dialect of wordt er ingespeeld op de regio of plaats waar ze wonen. Zo hangen er uitingen in Friesland met de boodschap dat er 53 banen zijn waarbij jo yn jo memmetaal prate kinne en wordt iemand uit Brabant gewezen op het feit dat je voor een leuke baan beneden de rivieren kan blijven of gewoon kan lunchen bij ons mam. Bovendien zijn er genoeg banen waarbij je niet in de file hoeft te staan, zo lees je naast de snelweg. Wist je trouwens dat er 212 banen zijn waarbij je om 5 uur de paling inpakt? De Twentenaren wel, vanaf komende maandag.

Nieuwe tool

De start van de campagne gaat samen met de release van een nieuwe tool: werkzoekenden kunnen nu direct op een kaart ontdekken welke banen er daadwerkelijk bij hen om de hoek beschikbaar zijn.

Happiness Amsterdam is verantwoordelijk voor de campagne. Joey Boeters, creative partner, vertelt: “Hoewel Nederland een klein land is, is elke regio weer compleet anders. Voor ons was het superinteressant om op zoek te gaan naar slimme lokale vondsten om de mensen op die plek op een opvallende manier te wijzen op hoeveel banen er eigenlijk in de buurt zijn. Een mooie uitdaging om met elke uiting op elke plek relevant te zijn.”

De campagne wordt logischerwijs breed in OOH ingezet, met 69 masten langs verschillende grote snelwegen binnen Nederland, via bushokjes en FSU’s langs verschillende regionale wegen door het hele land en drie weken in de GVB bussen van Amsterdam. Daarnaast worden via het netwerk van DPG Media alle specifieke regio’s optimaal bereikt. Via dagbladen en magazines, maar ook via display uitingen en takeovers op de regionale titels van DPG Media. Ook wordt er gebruikgemaakt van META campagnes en zal de campagne te horen zijn via radio en podcasts.

De campagne loopt van 15 januari tot en met maart.

Credits

Adverteerder
?Nationale Vacaturebank
Suzanne van Malsen, hoofd marketing
?Kimberley van Zuijlen, campagnemarketeer

Concept en creatie
?Happiness Amsterdam

Nik Sluijs, creative partner
?Joey Boeters, creative partner
?Daan de Raaf, strategic partner
?Iris Minnema, business partner
?Dries Lauwers, head of design
?Vincent Sapthu, design
?Marie-Charlotte Baert, motion

Uitwerking
?Bureau Pünktlich (part of P3 group)