InnerCircle lanceert nieuwe features voor betere gesprekskwaliteit

29-09-2022 (14:23) - Campagnes

Date-app Inner Circle heeft 'The Date Conscious Suite' gelanceerd: nieuwe functies om daten en gesprekken te verbeteren. Het gaat om het stoppen van ghosting tot het aanmoedigen van singles om bewuster te daten. De app wil focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

De ‘Date Conscious Suite’ wil de vermoeidheid rondom daten tegengaan. Naar onderzoek onder 1029 respondenten zegt namelijk bijna een kwart van de daters (23%) dat iemand zich weleens heeft vergist - door hen voor iemand anders aan te zien of door iets tegen de verkeerde persoon te zeggen. En een op de drie (29%) geeft toe dat ze hier zelf ook schuldig aan zijn naar anderen toe. Niet heel gek, aangezien daters gemiddeld 15 'actieve' chats hebben (ook als er maar één bericht is geweest).

Beter daten

Masha Kodden, CEO van Inner Circle: “Op dit moment bezorgt online daten singles meer problemen dan het waard is. Daar stoppen we mee. Het is altijd onze missie geweest om mensen te helpen beter te daten, en deze suite is de nieuwste ontwikkeling op dit gebied. Singles hebben gelijk als ze betere kwaliteit verwachten van zowel de apps die ze gebruiken als de mensen met wie ze praten, dus voor iedereen die klaar is met ghosting, slechte gesprekken en weinig moeite: dit is voor jou!”

Nieuwe functies

The Data Conscious Suite bevat vijf nieuwe functies:

  • Vastgezette gesprekken: Singles kunnen nu maximaal vijf gesprekken vastzetten, zodat ze zich kunnen concentreren op een paar chats tegelijk.

  • Beslissingen: in plaats van iemands openingsbericht op gelezen te laten, wordt gebruikers gevraagd om ja of nee te zeggen tegen een openingsbericht. Als de ontvanger nee zegt, krijgt de ontvanger een bericht dat ze op dit moment niet op zoek zijn naar nieuwe verbindingen. Daarna kunnen ze verder.

  • Anti-ghosting-herinneringen: als gebruikers gedurende 48 uur niet op iemand reageren (of niets van ze horen), ontvang je een notificatie als duwtje in de rug om te reageren.

  • Beëindig gespreksopties: in plaats van iemand te ghosten, krijgen gebruikers verschillende opties om een gesprek te beëindigen en de andere persoon eerlijk te laten weten dat ze het niet voelen.

  • Afsluitbericht: members ontvangen ook een bericht wanneer iemand een gesprek beëindigt.