Kinderen ontdekken de Grondwet met landelijke campagne

20-11-2023 (16:44) - Campagnes

De Nederlandse Grondwet bestaat 175 jaar en vanwege deze verjaardag start de landelijke campagne "Iedereen aan zet met de Grondwet" om dit te vieren.

De campagne heeft tot doel om de Nederlandse jeugd, in de leeftijdscategorie van 9 tot 13 jaar, meer bewust te maken van de Nederlandse Grondwet en hun betrokkenheid te vergroten bij de viering en het behoud van deze essentiële pijler van onze samenleving.

Naast de campagne die bedacht en ontwikkeld is door Filmmacht is er een interactieve tool ontwikkeld door Critical Mass om kinderen op een begrijpelijke, boeiende, en laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Nederlandse Grondwet. Deze tool wordt ingezet en kan worden gebruikt op basisscholen, in wijken, buurten en andere gemeenschapslocaties waar kinderen betrokken zijn bij de vorming van een democratische cultuur en is te ontdekken op iedereenaanzet.nl

Credits

Het project is een initiatief van Art.1 Midden-Nederland en Stichting Vreedzaam en mede-mogelijk gemaakt door Gemeente Amersfoort, Gemeente Utrecht, VSB Fonds en Vfonds. De creatieve partners die de campagne en de interactieve tool hebben vormgegeven en ontwikkeld zijn: Illustrator Floor Rebach, Critical Mass, SDGHUB Nederland en Filmmacht.

Campagnefilm | Iedereen aan zet met de Grondwet from Filmmacht on Vimeo.