Škoda en Selmore presenteren Zaterdaggesprekken

Škoda en Selmore presenteren Zaterdaggesprekken

12-09-2023 (10:28) - Campagnes

Na Zaterdaghulp en Zaterdagfamilies introduceren Škoda en Selmore een uniek project: Zaterdaggesprekken. Een merkinitiatief dat mensen activeert om wat vaker een gesprek te voeren in de auto.

Of je nu iets persoonlijks te delen hebt, een conflict wilt vermijden of de behoefte voelt om de band met iemand aan te halen. Carly Wijs, Achram Koutet, Huub Smit, Daniël Boissevain en Jade Olieberg laten zien waarom de auto de ideale plek is om een gesprek te voeren.

ZATERDAGKILOMETERS

Op zaterdag brengen we veel tijd met elkaar door in de auto. Op weg naar de sportclub, een uitje of een familiebarbecue. Het zijn de meest sociale kilometers van de week die we afleggen. Dat biedt alle gelegenheid voor een goed gesprek. Uit onderzoek dat Škoda deed in samenwerking met Motivation, blijkt dat de auto daar de ultieme plek voor is. Omdat je met elkaar in een afgesloten ruimte zit, zonder afleiding van buitenaf. Je naast elkaar zit, wat minder confronterend is. En je letterlijk hetzelfde perspectief deelt waardoor je sneller op één lijn zit. Dit alles met een omgeving die continu verandert terwijl je rijdt, waardoor het nog makkelijker is om het gesprek op gang te houden. Deze inzichten samen noemen wij de side by side theorie.

ZATERDAGGESPREKKEN

En op deze inzichten zijn de Zaterdaggesprekken van Škoda gebouwd. Waarmee we mensen stimuleren om wat vaker een gesprek met elkaar aan te gaan in de auto. Vijf bekende acteurs geven het goede voorbeeld. Zij stappen steeds in wisselende samenstelling en met een andere gespreksopdracht in de elektrische Škoda Enyaq iV. Het bijzondere van deze Zaterdaggesprekken is dat ze volledig zijn geïmproviseerd. Er is niets van tevoren gescript; alle gesprekken zijn spontaan ontstaan. Jakko Achterberg, creative partner Selmore: “We hebben een soort toneel gecreëerd waarin we de omstandigheden voor een gesprek in de auto nabootsen. Het was spannend omdat we niet van tevoren wisten wat de output zou worden. En het is natuurlijk ook heel stoer van Škoda dat ze dit project aandurfden. De enige houvast die we gaven, was een serie gespreksonderwerpen en het volste vertrouwen in de acteurs. Al na de eerste improvisatie wisten we: dit gaat heel bijzonder worden.” De improvisaties zijn te zien op zaterdaggesprekken.nl.