Leger des Heils, Dobbi en PostNL maken kleding doneren toegankelijker

05-06-2023 (13:54) - Campagnes

Op Wereldmilieudag, 5 juni, worden er 800 kledingdonatiepunten geopend door Leger des Heils ReShare, Dobbi en PostNL. Het aantal inleverpunten wordt de komende tijd verder uitgebreid.

Kleding die niet meer gedragen wordt kan ingeleverd worden bij één van de deelnemende winkels met PostNL Punt. De kleding komt via dobbi bij het Leger des Heils ReShare waar het een nieuwe bestemming krijgt.

Meest duurzame kleding hangt al in de kast

Maurits Tiethoff en Ruben van Pelt, oprichters van Dobbi, zeggen hierover: “ Met onze stomerij- en reparatieservice zetten wij al in op het levensduur verlengen van textiel. Voor ons was het daarom logisch om kledingdonatie als service toe te voegen”. De gedoneerde kleding krijgt via het Leger des Heils ReShare een herbestemming: het komt terecht bij mensen in nood, in een ReShare Store of één van hun textielpartners. “ReShare gelooft in de kracht van samenwerken. Daarom bundelen wij onze krachten met Dobbi, om zo nog meer textiel te hergebruiken en te werken richting een circulaire keten ” zegt Simon Smedinga, Algemeen Directeur van ReShare.

Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid

De samenwerking is in lijn met de Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid (UPV) Textiel, die op 1 juni wordt ingevoerd. Het doel van de UPV Textiel is om meer en beter afgedankte textielproducten in te zamelen, te hergebruiken en te recyclen.