Lever jouw rode potlood in voor een Ben & Jerry's ijsje

Lever jouw rode potlood in voor een Ben & Jerry's ijsje

28-05-2024 (11:57) - Campagnes

Voor veel jongeren zijn de Europese verkiezingen een ver-van-hun-bedshow. Bij de vorige verkiezingen stemde minder dan de helft van de jongeren, terwijl de EU veel besluiten neemt die invloed hebben op hen. Daarom roept Ben & Jerry’s in samenwerking met de Nationale Jeugdraad jongeren op om op 6 juni te gaan stemmen.

Om jongeren op een toegankelijke manier te informeren en motiveren om op 6 juni te gaan stemmen, is de campagne ‘Red Pencils for Pints’ bedacht en ontwikkeld door Gardeners. Op 6 juni krijgen jongeren bij stembureaus in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Groningen en Den Haag een gratis Ben & Jerry’s ijsje in ruil voor een rood potlood.

Fleur Osté, Lead Ben & Jerry’s Benelux, over de samenwerking: “We vinden het gebruiken van je stemrecht een belangrijk onderwerp. Hier willen we dan ook graag samen met Gardeners aandacht voor vragen. We erkennen de actieve, centrale rol van bedrijven in de samenleving en gebruiken ons bedrijf om bij te dragen aan een betere wereld met onze sociale missie. De waarden van Gardeners sluiten hier perfect op aan. Ik kijk ernaar uit om samen met Gardeners hieraan verder te bouwen.”