Make Change. Not Money wil de markt opschudden

23-05-2023 (14:51) - Campagnes

'Make change. Not money.' is de boodschap waarmee uitzendbureau The Social Pact de markt wil opschudden. Het uitzendbureau wil met deze scherpe propositie jongeren aanspreken die op de eerste plaats een positieve bijdrage willen leveren aan de maatschappij en daar ook aan willen verdienen.

“Make change. Not (just) money.” is een uithaal naar andere grote spelers in de markt die enkel het verdienen van geld verheerlijken. The Social Pact is er voor de jongeren die nadenken over hun toekomst, over de stand van zaken op gebied van maatschappelijke en sociale kwesties en alle vlakken van diversiteit.

Recht op een ander geluid

Met een grote digitale abri, een camera crew en veel lef vertrok The Social Pact afgelopen maandag naar het hoofdkantoor van YoungCapital om daar stof te doen opwaaien. De actie trok veel bekijks. Omstanders maakten foto’s, stelden vragen en zelfs wat medewerkers van YoungCapital kwamen naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. Max Walraven, mede-oprichter van The Social Pact: “De markt heeft recht op een ander geluid. Al veel te lang gaat werk over het individu: verdien geld, werk aan je CV, doe ervaring op, etc. Dit zijn, als je het ons vraagt, allemaal hygiëne factoren, randvoorwaarden van werk. Kom je werken voor The Social Pact dan weet je naast al deze randvoorwaarden één ding zeker: je werkt altijd voor een opdrachtgever die een positieve bijdrage levert aan de maatschappij.”

Positieve verandering

Merken die evolueren en kritisch kijken naar wat hun positie is binnen hun markt en hoe ze kunnen bijdragen aan positieve verandering. De merkbelofte van The Social Pact is geboren uit precies zo’n vraag. Jur Baart, mede-oprichter van Fitzroy: “The Social Pact is een partij die is ontstaan vanuit een intrinsieke motivatie om positieve verandering te brengen, die jongeren begrijpt, die het lef heeft om met een schurende propositie de markt te gaan bestrijken en dan ook nog de bewijsvoering op orde heeft. Een mooie klant die durft.”