Melkunie herintroduceert zichzelf als vrolijkste zuivelmerk

Melkunie herintroduceert zichzelf als vrolijkste zuivelmerk

10-11-2022 (11:34) - Campagnes

Voor het eerst sinds jaren laat Melkunie weer van zich horen met een nieuwe merkcampagne. De campagne volgt na een positioneringstraject met creatief bureau N=5. De opdracht aan N=5 was om Melkunie als nr.2 in de zuivelmarkt een duidelijke eigen plek te geven.

Martijn van Amersfoort, Senior Brand Manager Melkunie: “Melkunie heeft een hoge merkbekendheid en een flinke ambitie, maar is een tijdje minder zichtbaar geweest. We zijn echt een challenger brand. Sinds begin oktober hebben we onze distributie kunnen uitbreiden, waardoor Melkunie melk, yoghurt, pap en vla nu voor een grotere groep Nederlanders verkrijgbaar is. Hét moment om Melkunie te herintroduceren aan het Nederlandse publiek.”

Hollandse nuchterheid

De meeste mensen kennen Melkunie van de populaire campagne uit de jaren ‘90 met Peer Mascini en de pay-off ‘Al het goeie komt van Melkunie koeien’. Melkunie stond toen al bekend als een vrolijk merk met veel humor en een flinke dosis Hollandse nuchterheid. Door die vrolijke bril kijkt het merk ook nu naar de serieuze, rationele manier waarop veel mensen tegenwoordig met eten en drinken omgaan.

Het vrolijkste zuivelmerk

Thijs Bontje, Creative Partner N=5: “Eten en drinken is een enorm serieuze aangelegenheid geworden en we bekijken ons voedsel steeds functioneler. Je zou haast denken dat eten alleen nog maar nuttig mag zijn. Communicatief ligt er dus een enorme kans om het ongecompliceerde plezier van eten en drinken op te pakken.” Melkunie wil hun alledaagse zuivelproducten juist op een verrassende manier brengen. In een kleurrijke wereld toont de campagne verschillende producten, voorzien van onalledaagse eettips en een luchtige toon. Een team van 'Koetjes' brengt de vrolijkheid van Melkunie verder tot leven, zodat je even niet alledaags aankijkt tegen iets alledaags als melk, vla, pap en yoghurt. En dat is keer op keer een: 'Goeie, van Melkunie.' Zo bouwt Melkunie opnieuw aan het vrolijkste zuivelmerk van Nederland.

Credits

Melkunie: Susan den Boer, Myrte Roovers, Martijn van Amersfoort
Creatie: N=5
Character Design en animatie: Colorbleed
Geluid en muziek: Manglemoose
Media: Dentsu