Milka zet zich met Snelle in voor ‘Week tegen Pesten’

25-09-2023 (16:09) - Campagnes

Milka zet zich met de nieuwe ‘Eat Your Words’ campagne in voor de ‘Week tegen Pesten’. Samen met Milka’s brand ambassadeur, singer-songrapper Snelle (Lars Bos) inspireert Milka mensen om een stukje liever voor elkaar te zijn en kwetsende woorden terug te nemen.

De samenwerking is begin dit jaar opgezet door Crocodile Agency en Wavemaker. De aanvullende campagne ‘Eat Your Words’ is bedacht door Publicis Groupe, zowel Milka’huidige creatieve- als mediabureau.

Ruim 25 procent van de Nederlanders heeft in zijn leven te maken gehad met pesten, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Het digitale tijdperk heeft daarnaast een aanzienlijke groei in online pestgedrag met zich meegebracht, met name onder jongeren. Op Instagram alleen al worden er in Nederland dagelijks ruim 660.000 haatcomments geplaatst [2]. Middels de ‘Week tegen Pesten’ is het hoog tijd om de handen in elkaar te slaan en meer aandacht te vragen voor het tegengaan van pesten.

Maxime Dujardin, Brand Manager Milka Tablets Benelux: “De impact van pesten is enorm. Jongeren die herhaaldelijk worden gepest hebben last van angsten of voelen zich eenzaam. We kunnen daarom allemaal wel wat meer tederheid gebruiken en dat is precies wat we met onze ‘Eat Your Words’ campagne willen bereiken. We willen mensen ervan bewust maken wat kwetsende woorden voor impact kunnen hebben en in plaats van deze uit te spreken, te gebruiken voor iets teders. Er is niets wat mensen meer verbindt dan muziek (en uiteraard het delen van een stukje chocolade) en daarom zijn we ontzettend trots op deze samenwerking met Snelle”.

Tederheid tegen pesten

Om Milka’s ambities te steunen, heeft singer-songrapper Snelle, eerder dit jaar, een nummer uitgebracht met het doel om jongeren te inspireren. Deze song is nu middels de ‘Eat Your Words’ campagne aangevuld door vele jongeren die hun kwetsende woorden hebben teruggenomen en gebruikt voor een teder stukje ‘lyric’. Snelle en Milka streven samen met deze jongeren voor een pestvrij klimaat op scholen en willen hun steentje bijdragen.

Milka Ambassadeur en singer-songrapper Snelle: “Sinds de komst van smartphones op school, krijg ik ook steeds vaker dingen mee van jongeren die online haatberichtjes krijgen op social media en hier erg mee zitten. Ik weet hoeveel impact pesten heeft op jongeren omdat ik er vroeger ook zelf te maken mee heb gehad. En daarom wil ik samen met Milka mensen bewust maken van dit probleem. Het sturen van kwetsende woorden of haatcomments plaatsen lijkt soms onschuldig maar heeft op lange termijn veel impact”.

Afgelopen weken stond de (D)OOH campagne live ter aanloop naar de Week tegen Pesten. Eerder deed Snelle een oproep via de website van Milka; jongeren maakten kans op een unieke muzikale workshop, met als thema pesten op hun school én een klassenconcert. Dit vindt deze week plaats. Daarnaast organiseren Snelle en Milka op woensdag 27 september in het centrum van Rotterdam een activatie waar consumenten zelf een bijdrage kunnen leveren aan het creëren van een pestvrij klimaat.

Week tegen Pesten

De ‘Week tegen Pesten’ (25 t/m 29 september), is een initiatief van Stichting School & Veiligheid en staat ook dit jaar de week weer in het teken van het creëren van bewustwording om pesten tegen te gaan, waar of hoe het ook plaatsvindt.

credits

Klant: Milka
Verantwoordelijk bij klant: Maxime Dujardin, Abigail Jacobs
Bureau(s): Crocodile Agency, Publicis Groupe, Wavemaker