Mindshare en Unilever lanceren eerste videoadvertenties op platformen Allerhande

Mindshare en Unilever lanceren eerste videoadvertenties op platformen Allerhande

10-10-2024 (11:27) - Campagnes

Unox Good Pasta van Unilever is het eerste merk dat in samenwerking met Mindshare (onderdeel van GroupM) en Albert Heijn pre-roll videoadvertenties lanceert op een online supermarkt omgeving namelijk Allerhande, het receptenplatform van Albert Heijn.

De campagne is gericht op het vergroten van de merkbekendheid en merkoverweging onder de zeer betrokken bezoekers van de Allerhande website en app. De pre-roll videoadvertenties zijn 6 seconden lang en strategisch geplaatst vóór receptvideo's om de aandacht te trekken op een moment met een hoge intentie. Hierbij wordt maximaal gebruik gemaakt van contextuele relevantie: de advertenties worden naadloos geïntegreerd in de beleving van het doorbladeren van recepten, waardoor de impact wordt vergroot.

“Dit is een belangrijke stap in digitale reclame binnen de Nederlandse supermarktbranche”, zegt Jelco van Hugten, Practice Lead Commerce & Retail Media bij GroupM. “Het is een format waarbij we de creatieve vrijheid hebben, én de retailer inventory kunnen gebruiken om de shopper te vinden daar waar deze zich begeeft.”

Ondanks dat dit een eerste test betreft laat de campagne hoopvolle resultaten zien als we deze vanuit een bredere online video context bekijken, waarbij o.a. de Cost per Complete Video (CPCV) en de gemiddelde uitkijkratio beter scoren dan vooraf verwacht.

zeer gericht publiek bereiken

Deze innovatieve campagne maakt gebruik van de kracht van videoreclame om een zeer gericht publiek te bereiken op een cruciaal moment in hun beslissingstraject. Het positioneert Unilever als leider in digitale marketing en zet de toon voor toekomstig succes op het Allerhande-platform.