Museumkaart laat de ‘perfect match’ tussen jongeren en musea zien

Museumkaart laat de ‘perfect match’ tussen jongeren en musea zien

07-10-2024 (11:19) - Campagnes

Met de nieuwe campagne bouwt de Museumvereniging verder aan de missie om museumbezoek laagdrempelig te maken voor iedereen. Waar de introductiecampagne vorig jaar nog gericht was op een breed publiek, is ‘Ga! Zoals je bent’ erop gericht het museum bij een jongere doelgroep te positioneren als een vrijplaats voor alle overtuigingen.

Opvallende ontmoetingen tussen de diversiteit van jonge mensen en kunstwerken of museale omgevingen staan centraal in film en fotografie. Van schilderkunst, tot de hortus, van de beeldentuin tot het Rietveld Schröderhuis, stuk voor stuk vormen ze een perfecte combinatie met hun bezoekers in alle soorten en maten. Zo laat de campagne zien dat er niet alleen voor iedereen een museum is, het museum is er voor iedereen. Dus ‘Ga jezelf herkennen. Ga ontdekken wat je al lang weet. Ga open. Maar GA! Zoals je bent.’

Styling eerst

Met casting director en stylist Ellie Uyttenbroek, bekend van haar rol in de iconische fotoserie ‘Exactitudes’, is gezocht naar bijzondere overeenkomsten tussen kunstwerken/musea en jongeren uit haar netwerk. De combinaties werden in beeld gebracht door fotograaf Zahra Reijs en cinematograaf Maxime Desmet.

Maartje Slijpen, Kesselskramer: “ “Ons doel was om een zo sterk mogelijke verbinding te vinden tussen kunstwerken en mensen, daarom hebben we het casting proces het belangrijkste onderdeel van de productie gemaakt. Met een spectaculair resultaat.

Ellie Uyttenbroek: "De geselecteerde kunstwerken weerspiegelen de diversiteit van jongeren. Het is essentieel dat de kunst de mens aanspreekt. De keuze voor fotograaf Zahra Reijs was een natuurlijke stap; zij heeft een sterke verbinding met de mensen en plekken die we wilden vastleggen.”

Credits

Klant: Museumvereniging/Museumkaart
Agency: KesselsKramer
Casting / Art Direction: Ellie Uyttenbroek
Fotografie: Zahra Reijs
DOP: Maxime Desmet
Edit: Will Judge
Muziek: Recsound
Grading: Captcha
Animatie: Bas Mooij
Voice over: Sarah Janneh