Nieuwe campagne Moeders voor Moeders focust op ‘de hoop op een vruchtbare toekomst’

Nieuwe campagne Moeders voor Moeders focust op ‘de hoop op een vruchtbare toekomst’

14-10-2024 (17:58) - Campagnes

 Moeders voor Moeders heeft een nieuwe campagne gelanceerd die de positionering en profilering van de organisatie herijken. De nieuwe pay-off ‘Voor een vruchtbare toekomst’ benadrukt dat het doneren van urine door pril zwangere vrouwen nog steeds van groot belang is voor wensouders bij wie zwanger worden niet vanzelfsprekend is. In deze campagne staan zowel de donateurs, de gevende doelgroep, als de wensouders, de ontvangende doelgroep, centraal.

“1 op de 6 stellen heeft moeite met zwanger worden”, aldus Judith Versteegh, Field Office Lead bij Moeders voor Moeders. “Pril zwangere vrouwen kunnen deze wensouders helpen door urine te doneren. Het is een kleine daad die het geschenk van hoop kan zijn voor mensen met een vruchtbaarheidsprobleem. Ons initiatief is gebaseerd op het principe van solidariteit onder vrouwen. Wij geloven in de kracht van vrouwen die elkaar helpen.”

De nieuwe positionering en strategie, evenals de bijbehorende campagne, zijn tot stand gekomen in samenwerking met Fama Volat. De profilering is gebaseerd op transparantie en de intrinsieke motivatie van donateurs om andere vrouwen het geluk van een zwangerschap te geven. “We willen laten zien dat iedere zwangere vrouw een onbekende heldin in het leven van een ander kan zijn”, zegt Olivier Paquay, Strategy Director Fama Volat. “In deze campagne hebben we echte donateurs naast echte wensmoeders geplaatst en op deze manier de verbinding tussen de twee doelgroepen gemaakt. Want dat is waar het om draait: de pril zwangere vrouw biedt de hoop op een vruchtbare toekomst aan de wensmoeder.”

Over Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders is onderdeel van het farmaceutische bedrijf Aspen API. Ze zijn een landelijk actieve organisatie die sinds 1931 urine van zwangere vrouwen inzamelt waaruit het hCG-hormoon wordt gewonnen. Dit hormoon wordt vervolgens door andere farmaceutische bedrijven gebruikt voor het maken van medicijnen voor vruchtbaarheidsbehandelingen bij mensen wereldwijd.