Nieuwe creatieve insteek Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel '23

28-02-2023 (07:00) - Campagnes

De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel lanceert vandaag haar nieuwe abricampagne in aanloop naar de campagneweek. Vanaf vandaag zijn op abri’s in heel Nederland lege vlees- en zuivelverpakkingen te zien, om zo Nederlanders aan te sporen deel te nemen aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel, die van 6 t/m 12 maart plaatsvindt.

Sinds 2018 staat maart in het teken van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Inmiddels is de campagne bij bijna iedere Nederlander bekend en deed het afgelopen jaar een recordaantal van 1 op de 5 Nederlanders mee. “Toch wordt er in Nederland nog veel vlees en zuivel geconsumeerd, en blijft het in het kader van klimaatverandering belangrijk dat we heel Nederland bewegen richting een meer flexitarisch eetpatroon” geeft Margot van Hout aan, woordvoerder van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. “Met deze nieuwe, creatieve insteek van de abricampagne hopen we iedereen in Nederland aan het denken te zetten en daarmee te overtuigen om de uitdaging aan te gaan en te ontdekken hoe gemakkelijk (en lekker) minder vlees en zuivel eten kan zijn.”

Met de nadruk op ‘zonder’

Op de abri’s staat een lege vlees- en zuivelverpakking, een groot contrast met de opdrachten die Chuck Studios normaalgesproken krijgt. Na een brainstorm met het uitvoerende communicatiebureau van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel, Green Food Lab, kwamen de agencies al snel tot de conclusie dat de nadruk moest komen te liggen op ‘zonder’.

“Het ging tegen ons instinct in om juist dat wat we normaal als ‘hero’ van een campagne zien weg te laten”, zegt co-founder en global creative director bij Chuck Studios, Olaf van Gerwen. “Maar plantaardig eten ligt ons na aan het hart, omdat ook wij de planeet graag een beetje beter achterlaten. Daarom zijn we als trotse partner van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel met veel passie de uitdaging aangegaan om deze week Nederlanders dat extra duwtje in de rug te geven in de juiste richting. We hopen met deze campagne de aandacht van mensen te trekken en ze even te doen stilstaan bij wat ze zien, zodat ze aangezet worden tot nadenken over het veranderen van hun eetkeuzes.”

Nieuwe, creatieve insteek

Green Food Lab is sinds de start van de Nationale Week Zonder Vlees het uitvoerend bureau van de campagne. “Elk jaar proberen we Nederland aan het denken te zetten over de impact van wat er op hun bord ligt” zegt Kim Zoon, Managing Director van Green Food Lab. “Onze abri-campagne is daar een belangrijk onderdeel in en dit jaar zochten we naar een nieuwe, creatieve insteek. We zijn dan ook ontzettend blij de samenwerking met Chuck Studios aan te zijn gegaan en zo onze krachten te hebben gebundeld voor deze abri-campagne. Hopelijk brengt het Nederland in beweging en doen nog meer mensen mee!”

6 tot en met 12 maart

De zesde editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel vindt plaats van 6 t/m 12 maart. Tips, recepten en inspiratie kunnen deelnemers vinden op www.weekzondervleesenzuivel.nl. De vlees- en zuivelloze abricampagne is vanaf vandaag een week lang door heel Nederland te zien.