Nieuwe Kerstcampagne PLUS draait om ‘samen’

Nieuwe Kerstcampagne PLUS draait om ‘samen’

05-12-2023 (20:00) - Campagnes

PLUS trapt de kerstcampagne op 5 december af met een kerstcommercial, die volgens de traditie een verhaal vertelt dat uit het leven gegrepen is.

In de kerstcommercial vertellen we het verhaal van de tweelingbroers Thomas en William. Ondanks dat ze in elkaars buurt wonen, leven ze langs elkaar heen. Ogenschijnlijk gescheiden door een onuitgesproken twist. Verzonken in foto’s en herinneringen van vroeger, voel je dat het aan ze knaagt. Ze verlangen naar verbinding. Tijd om de strijdbijl te begraven? Maar hoe het tij te keren?

Naar elkaar omkijken

Okke Wiarda, Manager Merk en Communicatie bij PLUS: “PLUS zorgt voor Goed eten, voor de buurt en voor elkaar. Daarom inspireren wij graag met echte, uit het leven gegrepen, verhalen waarbij goed eten altijd centraal staat. Om met elkaar te delen en van te genieten. Daarbij is dit de uitgelezen periode waarin we een beetje naar elkaar om moeten kijken, een beetje extra broederliefde aan elkaar geven.’

Duurzame productie

De kerstcommercial is geproduceerd in samenwerking met stichting AdGreen, het initiatief dat zich inzet voor duurzame producties. Als verantwoorde supermarkt is PLUS groot voorstander van dit initiatief. Het Goed eten magazine zit vol met inspiratie voor alle culinaire momenten tijdens de feestdagen. PLUS vertelt de verhalen achter het feestelijke assortiment en legt daarnaast de focus op betaalbaarheid door Laagblijvers te promoten. De campagne is ontwikkeld door Energize in samenwerking met Pink Rabbit, Giesbers en iO.

Stichting Thuisgekookt

PLUS steunt Stichting Thuisgekookt, ook tijdens de feestdagen. Deze stichting brengt mensen die niet voor zichzelf kunnen koken in contact met een buurtgenoot die een extra portie kookt. Dit levert naast een warme maaltijd ook gezellig sociaal contact op. Klanten kunnen in meerdere PLUS winkels hun statiegeld doneren aan Thuisgekookt en per verkochte fles La Trappe quadrupel Château de l’Horte wordt € 2,00 gedoneerd aan de stichting. Zo zorgt PLUS er samen met klanten voor dat iedereen in de buurt kan genieten van goed eten.

Op dinsdag 12 december organiseren PLUS en FC Utrecht een feestelijk kerstdiner in Stadion Galgenwaard voor Stichting Thuisgekookt. Thuiskoks, maaltijdontvangers en anderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken worden uitgenodigd zodat zij met elkaar in verbinding komen. Op het menu staan PLUS kerstgerechten, bereid door thuiskoks, bekende Nederlanders en een sterrenchef. De obers van dienst zijn de spelers van FC Utrecht en de speelsters van FC Utrecht Vrouwen.

Credits

Verantwoordelijk bij PLUS: Okke Wiarda, Nienke de Vries, Annemarie de Graaf
Bureau/ Creatie: Energize part of Happy Horizon i.s.m. Dieuwer Bulthuis & Chris Sant
Agency producer: Kiek Beljaars
Regie TVC: Pink Rabbit - Ismael ten Heuvel
Regie OLV: Pink Rabbit - Allard van der Werff
DOP TVC: Martijn van Broekhuizen
DOP OLV: Ruzbeh Babol
Editing: MRTN.tv
Muziek: Danny Vera/ Like it always was
Muziek Supervisor: AMP Amsterdam - Maik Cox
Geluid: Studio LeVaLo - Jacco Lenstra, Hans van de Loo
Post productie: Captcha
Media: Initiative
Retail: Giesbers
Social: iO