Open Now maakt anti-verspillingscampagne gemeente Den Haag

Open Now maakt anti-verspillingscampagne gemeente Den Haag

09-10-2024 (10:00) - Campagnes

Afgelopen week zijn inwoners van Den Haag nieuwsgierig gemaakt met uitingen door de hele stad en op social media, met enkel een model in een hippe outfit en een URL. Maar nu is het hele verhaal te zien, wat mensen stimuleert om oude of kapotte kleding een tweede leven te geven.

Huib Scholten en Mart Verschuren, creatief team bij Open Now: “Als je denkt aan tweedehands of gerepareerde kleding, denk je nou niet meteen aan high fashion. Het is juist verrassend om dit soort kleding op een mooie manier te laten zien,” zegt Huib. Mart vult aan: “En kleding die je ziet is ook echt van de modellen zelf. Dat past mooi bij de campagne.”

Behind the scenes video’s (zie hieronder) laten ook het verhaal achter de outfits in de uitingen zien. Zo zie je de goede kwaliteit van vintage kleding en hoe simpel het eigenlijk is om een kapot kledingstuk nieuw leven in te blazen. 

Lotte Verstijnen, gedragswetenschapper bij Open Now: “Veel mensen hebben een slecht beeld van oude kleding, dat het vies is, of lelijk. En hetzelfde geldt voor kapotte kleding. Dat repareren ingewikkeld is, of duur, terwijl deze dingen vaak niet waar zijn. In de campagne laten we oude en gerepareerde kleding op een manier zien die mensen niet verwachten. Dit trekt de aandacht, zodat we dat verkeerde beeld kunnen rechttrekken naar een positief beeld.”

Bij de video’s is ook een overzicht te vinden van alle plekken in Den Haag waar mensen terecht kunnen voor het ruilen, weggeven, lenen, of kopen van tweedehands kleding, en waar ze hun kapotte kleding kunnen (leren) repareren. Zo wil Open Now duurzame kledingkeuzes van inwoners in Den Haag stimuleren.

Bureau: Open Now
Fotografie/video: Fleur Beemster
Opdrachtgever: Gemeente Den Haag, Daan van Krevel & Maarten van Bijnen