Praxis lanceert ‘Voor de Buren’ cadeaucollectie

Praxis lanceert ‘Voor de Buren’ cadeaucollectie

15-08-2024 (11:28) - Campagnes

Praxis lanceert deze week de ‘Voor de Buren’ cadeaucollectie, een serie van verschillende cadeaus die klussers aan hun buren kunnen geven om de overlast aan te kondigen en mogelijk hiermee te verzachten.

Deze lancering valt samen met de zomervakantie: voor de een hét moment om even tot rust te komen, voor de ander de uitgelezen kans om eens flink te gaan klussen in en rondom het huis. De collectie is bedacht en ontwikkeld door Alfred International.

Veelvoorkomend probleem

Verbouwen blijft onverminderd populair. Uit onderzoek van buurtbemiddelingsorganisatie BeterBuren blijkt dat geluidsoverlast met ruim 40% de grootste bron van klachten is tijdens de zomerklussen. Dit komt doordat buren vaak niet vooraf geïnformeerd zijn. Praxis speelt hierop in met de nieuwe cadeaucollectie.

Floor Barger, Head of Brand bij Praxis: “Tijdens de zomervakantie zien we dat containerverhuur en bezorging zo’n 60% boven het jaargemiddelde ligt. Veel mensen grijpen de vakantie aan voor grote klussen, wat onvermijdelijk gepaard gaat met lawaai. Grote klussen kunnen echter tot overlast leiden en dan ligt bonje met de buren op de loer. Met de ‘Voor de Buren’-collectie willen we de Makers helpen hun buren op een vriendelijke manier voor te bereiden. De collectie bevat plantjes, stroopwafels en oordopjes. Een goede buur is immers beter dan een verre vriend.”

Edward van de Ridder, Head of Strategy Alfred International: “Als doorvertaling van de lopende Praxis zomercampagne, waarin te zien is dat de zomer juist ook dé tijd is om grotere klussen aan te pakken, hebben we de ‘Voor de Buren’ cadeaucollectie bedacht en ontwikkeld. Hiermee biedt Praxis een praktische oplossing voor een veelvoorkomend probleem tijdens de klusperiode, zodat je op een sympathieke manier je buren kunt informeren over je klusplannen.”

De ‘Voor de Buren’ cadeaucollectie is vanaf nu verkrijgbaar in diverse grote steden. In april werd Nederland al geïntroduceerd aan de collectie in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'Het Blok' op Net5. Vanaf deze week is de cadeaucollectie te vinden in de Praxis Megastores in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Nieuwegein en Assen. Ter introductie krijgen de eerste 500 bezoekers op zaterdag 17 augustus die een grote klus aankoop doen, een gratis cadeau uit de Burencollectie.

Credits

Klant: Praxis
Verantwoordelijk bij klant: Miranda Smit, Floor Barger, Emily van Waardenburg
Bureau: Alfred International