Primark werkt samen met Pride Amsterdam en stelt veilige paskamers beschikbaar

Primark werkt samen met Pride Amsterdam en stelt veilige paskamers beschikbaar

29-07-2024 (14:57) - Campagnes

Primark start een samenwerking met Pride Amsterdam en introduceert de Pride Academy.

Tijdens de aftrap van Pride 2024 in het Vondelpark heeft Primark samen met Pride Amsterdam het startsein gegeven voor hun gezamenlijk project Pride Academy.

Veilig omkleden

Voor dit project doneert Primark een startkapitaal van €20.000 om de Academy op te zetten. Met als doel kennis over gender en seksuele diversiteit onder jongeren te vergroten, worden er stageplekken, lespakketten en andere diverse projecten opgezet voor MBO studenten in Amsterdam. Daarnaast zijn er komend weekend paskamers gereserveerd voor iedereen die zich veilig wil omkleden voor Pride.

Make-up artist

Voor degenen die zich niet op hun gemak voelen om thuis in volledige Pride outfit te vertrekken, biedt Primark dit jaar een aantal paskamers aan op het Amsterdamse Damrak na een voorbeeld van anderen. Ook kunnen bezoekers zich op 3 en 4 augustus in de winkel laten opmaken door een make-up artist en zich laten fotograferen voor een fotowand met regenboogpailletten. Het Pride thema van de winkel is ‘Be Authentic, Be Proud, Be You’.

David Swann Lassche, algemeen directeur van Primark Nederland, over de activiteiten tijdens Pride: “We zijn ontzettend trots om ieder jaar weer met onze collega’s en klanten Pride Amsterdam te vieren. Diversiteit is onze realiteit en over inclusie valt bij ons niet te onderhandelen. Daarom is het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en wij ondersteunen dit graag met onze activiteiten en initiatieven. Onze samenwerking met Pride Amsterdam en het startschot van Pride Academy is daarin weer een belangrijke stap.”