Prosper & Bloom lanceert eerste merkcampagne voor Veneta

Prosper & Bloom lanceert eerste merkcampagne voor Veneta

27-02-2023 (13:42) - Campagnes

Veneta lanceert deze week haar nieuwe merkcampagne: ‘Jouw raam. Jouw Veneta’. Dit is de eerste stap van het merkontwikkelingstraject dat brand scaling agency Prosper & Bloom met Veneta uitvoert.

Na een pitchtraject koos Veneta voor Prosper & Bloom. De brand scaling agency uit Amsterdam werkte aan de positionering, en ontwikkelde de nieuwe slogan en bijbehorende merkcampagne.

Feel good-film

Harry Straten, CMO Veneta: “Online weten mensen ons uitstekend te vinden, maar we willen er ook meer zijn voor de traditionele kopers. Daarom streven we naar meer naamsbekendheid bij een zo breed mogelijke doelgroep. Prosper & Bloom liet in het pitchtraject zien dat ze onze visie en doelgroep begrijpen, en dit resultaat is terug te zien in onze nieuwe positionering, merkcampagne en slogan. We trappen deze week af met een nieuwe TVC. Dit is een feelgood-film met een randje en hierin zetten we onszelf neer als dé leverancier van alle ramen van Nederland. Herkenbaar, met een knipoog. De voice-over van Jelka van Houten geeft de eigenzinnigheid en power van ons team weer.”

Merkcampagne

Maaike Schutten, Strategy Director Prosper & Bloom: “Tijdens het positioneringstraject zagen we een grote kans om een sympathiek, menselijk voorkeursmerk te worden in een markt waarin iedereen instrumenteel bezig is met prijs en interieur. Terwijl ramen zoveel vertellen over mensen hun levens en behoeften. Dit mondt uit in de slogan: ‘Jouw raam. Jouw Veneta’. Denk je aan ramen, dan denk je aan Veneta. Met die essentie is de sky the limit.” De nieuwe merkcampagne van Veneta is vandaag gestart met de TV-commercial, geproduceerd door RubenPaulRuben. Mediabureau ZIGT is verantwoordelijk voor de uitrol van de campagnemiddelen, online en offline. 

Credits

Opdrachtgever: Veneta
Verantwoordelijk bij opdrachtgever: Harry Straten, Wendy Pasop
Bureau: Prosper & Bloom - the Brand Scaling Agency
Strategie, creatie & creative direction: Ronnie Besseling, Maaike Schutten
Account & productie: Anouk Dingelstad
Productiemaatschappij: rubenpaulruben
Regie: rubenpaulruben
Producer: Kitty Slagter
Cinematographer: Jim Stuurman
Muziek: Bram Kniest
Voice-over: Jelka van Houten
Sound studio: Soundsight
Motion graphics: Simon Scheiber - Trim Trab
Fotografie: Mark Blok
Mediabureau: ZIGT