REVITALIZE en ParkinsonNL: 'Sta niet stil'

REVITALIZE en ParkinsonNL: 'Sta niet stil'

09-04-2024 (15:40) - Campagnes

Parkinson is de snelstgroeiende hersenziekte ter wereld, die steeds vaker ook jonge mensen treft. Er is sprake van een groeiend probleem waar iedereen direct of indirect mee te maken zal krijgen. Rebranding agency REVITALIZE en ParkinsonNL komen nu met een campagne om het bewustzijn van de ongeneeslijke hersenziekte te vegroten.

ParkinsonNL is een gezondheidsfonds dat zich inzet om de ziekte te remmen, stoppen of genezen. Sinds vorig jaar werkt de organisatie samen met Revitalize. De campagne 'Sta vooral niet stil bij parkinson' is de eerste campagne die voortkomt uit de samenwerking en gericht is op het brede Nederlandse publiek.

Via online videocommercials en radiocommercials wordt aandacht gevraagd voor meer onderzoek naar de ziekte én worden mensen aangezet tot actie. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat bewegen en een gezonde leefstijl mensen met parkinson helpen om meer controle te krijgen over hun ziekte.

Om meer inzicht in de ziekte mogelijk te maken en de kans op genezing en voorkoming te vergroten, moedigt de campagne mensen aan om óók in beweging te komen. In letterlijke zin; via deelname aan bewegingsinitiatieven zoals stapril.nl of een eigen sportieve actie. Maar ook figuurlijk; door te doneren of een parkinson gerelateerd evenement te bezoeken.

Op parkinson.nl/stanietstil inspireert ParkinsonNL met verschillende vormen van 'in beweging komen'. In de maand april volgen online interviews met de 3 personen uit de commercial die dagelijks te maken hebben met de uitdagingen, die parkinson met zich meebrengt.

Bekijk hier de commercial: