Rijksoverheid presenteert de hackbattle met TBWA\NEBOKO

20-01-2022 (11:39) - Campagnes

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) lanceert een campagne met als doel de consument aan te zetten slimme apparaten te updaten. Is Nederland zich bewust van de mogelijke gevolgen wanneer updates niet automatisch worden uitgevoerd? In de 'hackbattle', ontwikkeld door D&B, Open Now en TBWA\NEBOKO (DOT), ziet Nederland hoe internetcriminelen via één slim apparaat, wat niet geüpdatet is, digitaal kunnen inbreken.
 
Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft voor de campagne twee ethisch hackers ingezet. Zij laten zien wat er kan gebeuren als je je slimme apparaten niet van updates voorziet. De 'hackbattle' is onderdeel van de campagne 'Doe je updates' die wordt vervolgd.
 

Privacy en veiligheid in huis

In de hackbattle laten de ethisch hackers zien wat er gebeurt als een internetcrimineel via één slim apparaat digitaal bij je inbreekt. "Omdat slimme apparaten zijn verbonden met internet, kunnen internetcriminelen deze opzoeken. Zonder dat je het door hebt, gaan zij op zoek naar zwakke plekken en dus ingangen", zegt Wouter Wessels, één van de ethisch hackers bij Eurofins Cyber Security, het bedrijf dat meewerkte aan de campagne.
 
De campagne speelt in op het gevoel van privacy en veiligheid in huis om consumenten te attenderen op risico’s. Zo kan een internetcrimineel via één slim apparaat al bij je privégegevens zoals je foto’s of een kopie van je paspoort. Er wordt niet alleen gewezen op de mogelijke gevaren, de Rijksoverheid komt tevens met een update-check. Het is een tool die je helpt om al je slimme apparaten in kaart te brengen en te updaten.
 
De campagne is te zien op via online video, social media, online display, native ads, branded content & PR.


Credits

Klant: Ministerie van Economische Zaken & Klimaat
Bureau: DOT (D&B, Open Now en TBWA\NEBOKO)
Productie: VIDIBOKO
Regie: Robbert Doelwijt JR
Productie: Vigics
Geluid en sounddesign: Soundcircus
Postproductie: The Compound
Beheer en redactie website: ECP
Ethisch hackers: Eurofins Cyber Security
PR: HvdM Public Relations
Media: Initiative Media