RIVM introduceert campagne voor vernieuwd kinder vaccinatieschema

RIVM introduceert campagne voor vernieuwd kinder vaccinatieschema

28-10-2024 (16:44) - Campagnes

RIVM start een vernieuwd vaccinatieschema voor kinderen dat in 2025 van kracht gaat. Om ouders over dit nieuwe schema te informeren ontwikkelde Havas Lemz een nieuwe campagne in opdracht van het RIVM.

Het Rijksvaccinatieprogramma wordt verbeterd met vaccinaties die beter zijn afgestemd op de leeftijd van kinderen en op elkaar. Dit betekent dat het vaccinatieschema wordt aangepast. Ouders van kinderen die overgaan van het oude naar het nieuwe vaccinatieschema, moeten hierover geïnformeerd worden. Havas Lemz ontwikkelde een mooie, ontwapenende campagne.

Jannes Boon, strateeg bij Havas Lemz: “Samen met ons creatieve team Harrolf Staal en Tom Hoefnagels, hebben we gekeken hoe we een nogal droog en feitelijk -maar wel belangrijk - onderwerp op een aansprekende manier onder de aandacht kunnen brengen bij ouders van wie de kinderen vaccinaties in moeten halen door het vernieuwde vaccinatieschema.
De gezondheid en veiligheid van je kind is zo’n beetje het belangrijkste dat er is. In de campagne laten we zien wat we doen om kinderen te beschermen, zoals een helm op bij het fietsen en een zwembandje bij het leren zwemmen. Dat vinden we heel normaal. Als er een verbeterde helm komt, of betere zwembandjes dan ga je daarin mee. In de campagne vergelijken we vaccineren met andere situaties waarin je het normaal vindt om je kind nog beter te beschermen.”

Met online video’s op onder andere YouTube, CTV en socials; en met abri's op plekken waar veel ouders met kinderen komen, zoals indoor-speeltuinen, worden ouders in de juiste context bereikt.

Credits

Klant: RIVM – ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Verantwoordelijk bij klant: Lea Visser - strategisch communicatieadviseur RIVM, Diana Verburg - senior communicatieadviseur RIVM
Bureau: Havas Lemz
Agency Producer: Havas Rise
Gedragsbureau: Duwtje
Media: Initiative
Productiepartij: Since88
Regie - Tom Sibma
Executive Producer - Daan Dagevos
Producer - Ushani Karunadasa
DoP - Sam du Pon
1st AC - Tein Brouwer
Gaffer - Thomas Jeninga
Styling - Indiana Roma Voss
Kinderbegeleider - Querinne Ottens
Fotograaf - Nick Harmsen
Grading - Roman @Kleurlokaal
Audio - Remco Sounds
Casting - Moeder Anne / Jut & Jul
Cast: Eva, Soufian & Taika
Geluidsstudio: Postoffice Voice Casting
Voice-over: Cynthia Abma
2024 Je kind nog beter beschermd nieuwe vaccinatieschema RIVM_KV Havas Lemz.jpg
2.15 MB