Stimorol en AI houden ‘zoned out’ creators bij de les

27-09-2023 (10:09) - Campagnes

Dwalen jouw gedachten ook regelmatig af wanneer het eigenlijk niet uitkomt? SuperHeroes’ social campagne voor Stimorol laat met behulp van AI zien waarheen, en wat je eraan kunt doen.

De campagne is gericht op jongeren. Hun toch al overgestimuleerde hersenen raken snel verveeld of overprikkeld wanneer ze moeten focussen. Ze komen dan in ‘zone out’ modus. Dit kan op ieder moment gebeuren: in de auto, op werk, tijdens een gesprek, in de klas, tijdens het make-uppen en zelfs tijdens een computerspelletje. Kauwen op een Stimorol Max, met extra langhoudende frisse smaak, helpt om bij de les te blijven. The Robins, SuperHeroes’ Gen Z onderzoekspanel, stonden aan de basis van dit inzicht.

Onverwachte wending

De campagne geeft een onverwachte wending aan de ogenschijnlijk reguliere content van zes TikTok & Instagram creators uit Nederland en België. Ineens dwalen hun gedachten af en gaan ze een wonderlijke, door AI gegenereerde wereld in. Waarna Stimorol ze net zo plotseling weer terugbrengt naar de realiteit.

Van iedere creator zijn persoonlijke eigenschappen in hun ‘zone out’ wereld verwerkt. De onverwachte resultaten die dankzij AI zijn gegenereerd geven de werelden een vervreemdende, droomachtige sfeer.

Craig Miles, Creatief Directeur bij SuperHeroes Amsterdam: “De beste manier om bij Gen Z op de radar te komen is door creatieve grenzen te verleggen en jezelf niet te serieus te nemen. Runway Gen-2 geeft vaak onverwachte resultaten en was de perfecte tool om voor elk van de creators een unieke, surreële ‘Zone Out World’ te maken. Met als eindresultaat authentieke creator content met een grappige, onverwachte twist en een consistente, herkenbare rol voor product en merk.”

Nick van Gool, Marketing Manager bij Stimorol, “Bij Stimorol stellen we de consument centraal. Dat kan een flinke uitdaging zijn, zeker omdat onze strategische groei bij Gen Z vandaan moet komen. SuperHeroes is van onschatbare waarde geweest bij het ontwikkelen van een relevant platform. Mede dankzij de sterke, lokale inzichten van The Robins heeft de campagne precies de juiste tone of voice.”

Eind 2022 is SuperHeroes Amsterdam toegevoegd aan het roster van Mondelez Benelux. Deze Stimorol campagne is het eerste creatieve werk.

www.youtube.com/shorts/OypR31D3g8Q

www.youtube.com/shorts/cPHuGLXUaWU

www.youtube.com/shorts/rwcwOb2lGg4

www.youtube.com/shorts/eWEHJilT9D8