Tiles of the Sun vertelt het verhaal over technisch vakmanschap en talent voor een duurzame toekomst

Tiles of the Sun vertelt het verhaal over technisch vakmanschap en talent voor een duurzame toekomst

14-03-2024 (07:00) - Campagnes

Samen hebben The Switch en 72andSunny een verzamelstuk ontworpen: een klassieke tegel in Delfts Blauw is omgetoverd tot een ode aan het technische vakmanschap dat ons land zo nodig heeft.

De handgemaakte en beschilderde tegels zijn gemaakt door ambachtslieden van de Harlinger Aardewerk en Tegelfabriek met technieken stammend uit 1598. De beeltenis van een zonnepaneelinstallateur bouwt tevens voort op een rijke traditie. Een traditie van de smid, schipper, kleermaker en timmerman – vakmensen die Nederland hebben opgebouwd. 

Technici eren

'Tiles of the Sun' eert de technici die dagelijks, in weer en wind, keihard werken om onze energietransitie mogelijk te maken. Tegelijkertijd staan er momenteel nog meer dan 50.000 vacatures open om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen. Daarom vraagt deze campagne aandacht voor nieuwe en creatieve manieren om het technisch talent van morgen te ontdekken.

The Switch gelooft dat een duurzame toekomst een duurzame vorm van ondernemerschap vereist. Het bedrijf opereert zowel als opleidingsinstituut als installatiebedrijf. The Switch strijdt niet alleen tegen de opwarming van de aarde door de installatie van zonnepanelen, laadpalen en andere groene energieproducten, maar biedt getalenteerde statushouders ook een gratis opleiding en baan.

Koop een Tegel!

De tegels die nu zijn gemaakt worden cadeau gedaan aan bedrijven en huishoudens die The Switch inhuren voor de installatie van zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen en isolatie. Daarnaast kan een ieder de missie ondersteunen door hier de tegels te kopen. Alle opbrengsten uit de verkoop worden geïnvesteerd in de opleiding en certificering van nieuw talent in The Switch.

Over The Switch

The Switch is een sociale onderneming die zich inzet voor het versnellen van de transitie naar groene energie, het bevorderen van sociale inclusie en het opleiden van technisch talent. De meeste werknemers van The Switch zijn statushouders. Het bedrijf helpt consumenten en andere bedrijven bij het verlagen van hun energierekening en het leveren van een positieve bijdrage aan de strijd tegen klimaatverandering. Dat gebeurt middels de installatie van zonnepaneelsystemen, EV-laadoplossingen, batterijsystemen, woningisolatie en meer.