Tinder lanceert in-app veiligheidscampagne

Tinder lanceert in-app veiligheidscampagne

27-10-2022 (10:13) - Campagnes

Tinder lanceert de eerste in-app campagne in Nederland om het bewustzijn rond het belang van veiligheid en het rapporteren daarvan te vergroten. Ze schijnen daarmee op de beschikbare veiligheidsmaatregelen, hulpmiddelen en meldingsfuncties van de app. De campagne loopt van 27 oktober tot 27 december.

Ben Puygrenier, Senior Communicatie Manager bij Tinder in Nederland: "Veiligheid is prioriteit bij Tinder. Onze leden vertrouwen ons het meest kwetsbare deel van hun leven toe, daarom vinden wij het belangrijk om hen de juiste steun te bieden als zij vervelende ervaringen op de app hebben maar ook daarbuiten. We begrijpen dat ons werk nooit af is, maar deze campagne is een stap in de goede richting om onze leden te informeren over onze veiligheidshulpmiddelen."

Swipe Cards

Om meer bewustzijn te creëren over hoe belangrijk veiligheid en het rapporteren van onveilige situaties is, zullen Tinder-leden in de app Swipe Cards te zien krijgen die informatie geven over de veiligheidshulpmiddelen van Tinder. Deze hulpmiddelen bestaan onder andere uit de functie voor het rapporteren van onveilige situaties en het Veiligheidscentrum. Leden kunnen iedereen rapporteren, ook zonder dat zij met diegene gematcht zijn. 

Investeren in bescherming

Tinder blijft investeren in veiligheid en heeft functies ontwikkeld zoals een geüpdatet rapporteerproces en AI-functies zoals Weet Je Het Zeker & Vind Je Dit Vervelend. Daarnaast heeft Tinder in begin oktober een aantal nieuwe functies uitgebracht in Nederland, zoals Blokkeer Contacten, Foto Verificatie en Alleen Geverifieerde mensen op Explore. Ook lanceerde Tinder de ‘Green Flags Only’-campagne om de nieuwe functies uit te lichten. Tinder werkt samen met experts zoals HRC, RAINN en GLAAD om een onpartijdig en respectvol platform te creëren dat daten veilig maakt voor iedereen.