TOPdesk enTBWA vereeuwigen IT-professionals als actiefiguren

TOPdesk enTBWA vereeuwigen IT-professionals als actiefiguren

28-02-2024 (12:13) - Campagnes

TOPdesk geeft IT-professionals de erkenning die ze verdienen door ze te transforemeren tot helden, die humor en vakmanschap samenbrengen.

Na onderzoek naar de meest voorkomende IT-problemen ontwierp en 3D-printte TBWANEBOKO monsters om ze te symboliseren, compleet met passende namen als "The Many-Headed Request", "Techtopus of Chaos" en "Systemicus Malfunctius".

Maar elke schurk heeft een held nodig. Daarom werden echte IT-professionals ook omgetoverd tot actiefiguren, letterlijk. Sabine, die het opneemt tegen een duivels aantal IT-verzoeken, werd Sabine the IT Savior. Thibauld, die vecht tegen een onbetrouwbare puinhoop van IT-systemen, werd Thibauld de Troubleshooter. En dan is er Marco, die te maken heeft met een klassiek geval van servicedeskchaos, getransformeerd in Marco de Servicedeskslachter.

In samenwerking met 5am Studios in Amsterdam werden de helden sterren in humoristische films die geïnspireerd waren op de dramatische en over-the-top stijl van speelgoedreclames uit de jaren '90. De monsters en helden werden vervolgens samengevoegd tot actieachtige pakketten en rechtstreeks naar de IT-professionals gestuurd, zodat ze de doos zelf konden uitpakken.

"TOPdesk is het wapen bij uitstek voor diegenen die voorkomen dat IT-problemen monsters worden door kleine, voortdurende serviceverbeteringen door te voeren waar dat het belangrijkst is", zegt Clementine Jones van TOPdesk.  "In een branche waar de meeste IT-servicemanagementleveranciers in elkaar overlopen, wilden we ons onderscheiden en IT-professionals eren, en wat is een betere manier dan hen in helden te veranderen?" 

Credits

TOPdesk: Jan-Bart Bij de Vaate, Naïma Lachhab, Clementine Jones, Tomas Norkunas, Suzanne Meijer
Creatief bureau: TBWANEBOKO
CCO: Darre van Dijk
(Creatief) Directeur: Joris Philippart
Creatief team: Inna Vartazarian, Hampus Elfström
Directeur Strategie: Peter Kormanyos
Productiebedrijf: TBWA\ MAKE
Stop motion studio: 5 AM Studios
Monsterontwerpers: Ben Wheele, Harriet Titlow
Ontwerpers agentschap: Joris Groot, Iolo Wynn Cowell, Petar Stanislavov Stanchec
Zakelijke leiding: Robert Volten
Account: Beatriz Lopez Camino, Eliza Garvin
Producenten: Kim Wolffensperger, Oliver Nass, Anna Zellenrath
Media: OMD, Sandra Bergsma