Vertigo 6 helpt Arnhemse burgemeester Marcouch inwoners naar de stembus te krijgen

15-03-2023 (13:49) - Campagnes

Burgemeester Ahmed Marcouch is een campagne gestart, ontwikkeld door Vertigo 6, om de opkomst bij de Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen te bevorderen.

Hij heeft hiervoor hulpburgemeesters ingezet, bekende mensen uit Arnhem en omstreken, zoals Paskie Rokus en Vitesse-icoon Edward Sturing, die op social media vertellen waarom het belangrijk is om te stemmen.

Brug tussen inwoners en politiek

Als hulpburgemeesters vertegenwoordigen ze de inwoners van de stad en helpen burgemeester Marcouch om de afstand tussen de inwoners en politiek te verkleinen. De burgemeester hoopt dat door deze campagne meer mensen zich bewust worden van het feit dat hun stem direct bijdraagt aan het verbeteren van het leven in de provincie en hoopt dat mensen gaan stemmen op 15 maart.

Speciale inzet

Naast de inzet van hulpburgemeesters, wordt er in de campagne ook speciaal aandacht besteed aan bewoners met een andere moedertaal dan Nederlands, zoals Turks, Chinees, Hongaars, Arabisch en Duits. Marcouch trapte de campagne twee weken geleden af door met een klassieke trolleybus stempassen te bezorgen in de wijk Monnikenhuizen, waar de opkomst normaliter wat lager ligt. De campagne is ontwikkeld door Vertigo 6 uit Arnhem.

Beeld: burgemeester Marcouch