Volkswagen brengt EK humor naar Duitsland met Oranje Comedy Buzz

Volkswagen brengt EK humor naar Duitsland met Oranje Comedy Buzz

10-06-2024 (10:00) - Campagnes

In aanloop naar het EK voetbal 2024 presenteert Volkswagen de Oranje Comedy Buzz: een humoristische voetbalpodcast en vodcast om onderweg te luisteren, of je nu naar Duitsland rijdt of in Nederland blijft.

De Volkswagen Oranje Comedy Buzz is een ‘reisverrijker’ om onderweg nog meer zin in de wedstrijden van Oranje te krijgen. Hosts zijn stand-up comedians Stefan Pop en Rayen Panday, vergezeld door speciale gasten zoals Ruben van der Meer, René van Meurs en Peter Heerschop. De afleveringen zijn te beluisteren op Spotify, te zien op YouTube. Daarnaast is er in de KNVB Oranje-app exclusieve extra content uit de Oranje Comedy Buzz beschikbaar.

De podcast wordt opgenomen in een rijdende Volkswagen ID. Buzz. Voor elke poulewedstrijd is er een nieuwe aflevering, zodat Oranjefans helemaal kunnen toeleven naar de volgende wedstrijd. De show is breed in media te zien en de grappen uit de podcast worden als korte filmpjes via diverse kanalen verspreid. Merkactivatiebureau Kumpany heeft campagne voor Volkswagen ontwikkeld.

Berno Schokker, Marketing Communicatie Manager Volkswagen Nederland: “Met deze podcast willen we de duizenden Nederlanders die naar Duitsland rijden, ondersteunen en hun reis nóg leuker maken. Voor de thuisblijvers zijn de afleveringen van de Oranje Comedy Buzz als vodcast op YouTube te bekijken. We hopen dat de activatie de Oranje voorpret verder aan zal wakkeren komende weken”.

De eerste podcast staat nu online. 

 

Klant: Volkswagen Nederland
Verantwoordelijk bij klant: Berno Schokker, Christine Grapperhaus, Mayke de Rijt, Kimberly van Doorn, Marije Voorn
Bureau: Kumpany
Strategy Director: Wouter van Rijn
Creative Director: Auke van Rossum
Project Manager: Eva Brouwer
Sr. Producer: Vincent Hagen
Sr. Creatief: Floris Kruijer, Glenn van de Dood
Design: Linda Kerver
Hosts: Stefan Pop, Rayen Panday
Gasten: Ruben van der Meer, René van Meurs, Peter Heerschop
Content Productie: Tin Can
Media: MediaCom, Boomerang
Animaties: Studio Liftmuziek
Radiospot: Soundsright