Amsterdamse agency Webflight maakt veilingapp voor kleine goede doelen

28-08-2023 (10:02) - Creatie

Webflight, een Amsterdamse Mendix development agency, hebben een app ontwikkeld waar kleine goede doelen online veilingen kunnen houden.

De goede doelen hoeven hierbij geen kosten voor het gebruik van het platform te betalen.

Het idee ontstond na contact met organisatie Little Lions, een stichting die zich inzet voor de mentale gezondheid van kinderen in Zuid-Afrika. Stijn de Leeuw, oprichter van Little Lions: "In 2018 verliet ik Amsterdam en mijn baan als kinderpsycholoog om te beginnen aan mijn PhD aan de Universiteit van Kaapstad. Mijn onderzoek leidde me naar twee minderbedeelde gemeenschappen, waar al snel bleek dat er een gebrek was aan mentale ondersteuning. Ook bleek dat mentale gezondheidszorg niet als noodzakelijk werd beschouwd. Deze app stelt ons in staat om meer middelen te genereren en zodoende de noodzakelijke hulp te bieden aan de kinderen die het het meest nodig hebben."

Eerste veiling

Na de veiling van Little Lions zal de Mendix app als white label beschikbaar worden gesteld aan andere kleine goede doelen met beperkte middelen. De eerste veiling die de app zal ondersteunen is voor Little Lions en loopt van 24 augustus tot 11 september. Onder de geveilde items bevinden zich schoenen van bekende voetballers.

Hier kun je je ook aanmelden voor de charity lunch. De opbrengst gaat volledig naar de kinderen die Little Lions ondersteunt.