Foot Locker en NBA renoveren community basketbalveld Rotterdam

Foot Locker en NBA renoveren community basketbalveld Rotterdam

09-09-2022 (14:10) - Creatie

Foot Locker Europe komt met een basketbal community initiatief in de stad Rotterdam als onderdeel van hun ‘Raise the Game’ programma. Het initiatief ondersteund en viert lokalen die tijd en resources investeren in het stimuleren van verandering in de basketbal community en de bijbehorende cultuur.
 
Foot Locker Europe is een samenwerking gestart met lokale talenten, waaronder een beeldend kunstenaar, grassroot teams en spelers uit Rotterdam, om basketbal en de liefde ervoor terug te brengen naar de community.
 
In 2022 lanceerde Foot Locker samen met de NBA het ‘Raise the Game’ programma met als doel om de ontwikkeling van grassroot basketbal in Europa te stimuleren. Als onderdeel van het programma zijn er sinds de lancering nieuwe courts geopend in Parijs (Jammepes), Barcelona (Poblenou), Milaan (Via Lazia), Londen (Clapham Common) en vanaf 10 september dus ook in Rotterdam (Henegouwerplein).
 
Het kleurrijke ontwerp van het basketbalveld en limited-edition player kits, die gedoneerd zullen worden aan de community tijdens de officiële launch op 10 september, is van de hand van lokale kunstenaar Franky Sticks. Zijn inspiratie voor het design vloeide voort uit de bewegingen en de community waar basketbal bekend om staat. De spanning tussen de teams en de vloeiende bewegingen van de spelers uiten zich in het gebruik van diverse kleuren en patronen.
 
Franky Sticks: “Het is een eer dat ik de kans heb gekregen om een basketbalveld te ontwerpen voor Foot Locker en de NBA in mijn thuisstad. Ik kijk uit naar de reacties vanuit de community."
 

© Photography by: Nikki van Toorn