Guusje van Deuren hoofd Fictie bij HALAL

Guusje van Deuren hoofd Fictie bij HALAL

12-09-2022 (14:53) - Creatie

Guusje van Deuren, producent van films als I don’t wanna dance en Gouden Kalf-winnaar voor beste scenario De Libi, sluit zich aan bij Amsterdams productiehuis HALAL. Als Head of Scripted zal ze de ontwikkeling en productie van de fictiefilms en -series overzien, en hiermee het bestaande Scripted team uitbreiden.
 
Gijs Kerbosch, Founding Partner van HALAL: "Ik ben heel blij en enthousiast dat Guusje bij ons aan de slag gaat in een leidinggevende positie. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking omdat we elkaar enorm kunnen versterken. Guusje is niet alleen een van de beste en meest creatieve producenten die ik ken, ze is ook nog eens een fantastisch mens. Ze deelt dezelfde waarden als wij. Deze stap is de eerste van velen, die passen bij de nationale en internationale ambities van HALAL; om kwalitatief hoogwaardige films en series te gaan produceren die de grenzen opzoeken en een duidelijke doelgroep bereiken. Guusje deelt dezelfde ambitie en brengt een geweldig netwerk aan schrijvers, regisseurs en key crew met zich mee.’
 
Guusje van Deuren: “Bij HALAL krijgen de projecten waar ik aan werk de ruimte die ze nodig hebben om te groeien. Ik wil werken met ambitieuze makers die verhalen identificeren die echt de moeite waard zijn om te maken en te zien. Omdat ze over grenzen heen reiken en ons verbinden in de eeuwige zoektocht naar wat het is om een mens te zijn, omdat ze de lamp anders richten en andere schaduwen creëren. Na lange tijd heel klein te hebben gewerkt ben ik trots op de twee speelfilms en de kortere werken die ik met the Rogues vanuit die ambitie heb kunnen maken - maar nu is het tijd om me bij een groter team te voegen en de ideeën die er liggen de kans te geven hun volle potentie te bereiken. Bij HALAL heb ik dat team gevonden en ik weet dat we aan begin van een te gek avontuur staan samen.