Nieuwe podcast serie Take a Break

26-07-2022 (11:17) - Creatie

In de nieuwe ‘Take a Break’ podcast hoor je per aflevering iemand vertellen over de langere break die ze namen om even iets heel anders te doen.
 
Een pauze van vaak minimaal een paar maanden, soms een jaar. Alleen, met partner of met het hele gezin. Veel mensen dromen over zo’n break, maar zien (te) veel beren op de weg. Met deze podcast krijgen ze een duwtje.
 
Luuk Roks (30), ondernemer en vader van twee kinderen zou heel graag eens een langere break nemen. Om te gaan reizen of een tijdje in het buitenland te wonen. Sjaak Zonneveld (56) is ervaringsdeskundige die zelf al vier keer zo’n ‘tussenpensioen’ nam (en de term bedacht) én er een boek over schreef.
 
Luuk en Sjaak spreken in de podcast verschillende mensen die een break gepland hebben of al gehad hebben. Over de planning, tips en bijzondere momenten. Stuk voor stuk inspirerende verhalen die laten zien dat zo’n break eigenlijk bij iedereen life-changing was. Ook praktische zaken komen aan bod in kortere ‘How to tussenpensioen’ afleveringen. Hoeveel geld heb je ervoor nodig? Hoe zorg je ervoor dat je geld zo lang mogelijk meegaat? Hoe regel je het als je naar schoolgaande kinderen hebt?
 
Deze week staan de eerste drie afleveringen live op Spotify. Elke twee weken volgt een nieuwe aflevering en na tien afleveringen besluiten de makers of ze hiermee doorgaan. Beluister ‘Take a Break, de podcast’ op Spotify of in je favoriete podcastapp.