Romain Bessi nieuwe CEO van The Creatives

Romain Bessi nieuwe CEO van The Creatives

15-10-2024 (10:51) - Creatie

Romain Bessi, de toonaangevende Europese media-executive die van Newen Studios en StudioCanal internationale succesverhalen heeft gemaakt, treedt toe tot de film- en televisieproductie-alliantie The Creatives als eerste CEO.

Bessi wordt verantwoordelijk voor het creëren van een unieke, geïntegreerde structuur voor de internationale markt en het initiëren van een eerste financieringsronde voor een nieuw type studio dat in handen is van de producenten zelf.

Duurzaam partnerschap

De bedrijven die bij de The Creatives zijn aangesloten zijn Lemming Film (Nederland), Haut et Court (Frankrijk), Maipo Film (Noorwegen), Razor Film (Duitsland), Spiro (Israël), Unité (Frankrijk), Good Chaos (VK), Masha (VS) en Komplizen Film (Duitsland). De groep werd in 2021 opgericht om een duurzaam partnerschap tussen de aangesloten bedrijven te smeden, gericht op het aangaan van coproducties, strategische joint ventures, het delen van kennis en het bundelen van netwerken.

“Ik voel me buitengewoon bevoorrecht om met de ongelooflijk getalenteerde producenten van The Creatives te mogen werken”, aldus Bessi. “Ik ben trots dat ze voor mij hebben gekozen en enthousiast om te beginnen met het verkennen van alle kansen die voor ons liggen. Na bijna 30 jaar in de branche voelt dit als de meest natuurlijke stap in mijn carrière, en zonder twijfel de meest uitdagende. De bedrijven die deel uitmaken van The Creatives onderscheiden zich binnen de sector en brengen samen ongeëvenaarde creativiteit en zakelijkheid capaciteiten met zich mee, die verder zullen worden vergroot door onderdeel te zijn van deze groep.

De bedrijven die onderdeel zijn van The Creatives hebben inmiddels meer dan 330 films en 50 tv-series geproduceerd, die hen meer dan 90 prijzen op de meest prestigieuze festivals wereldwijd en meer dan 130 nominaties voor Oscars, Golden Globes, EFA's, Emmy's en BAFTA's hebben opgeleverd.