Scenery kondigt productiesamenwerking aan met Thomas Erdbrink

Scenery kondigt productiesamenwerking aan met Thomas Erdbrink

30-09-2024 (18:30) - Creatie

Producent Scenery, bekend van onder andere Human Playground en Floortje Gaat Mee, kondigt een nieuwe productiesamenwerking aan. Het mediabedrijf ontwikkelt en produceert drie nieuwe documentaireseries met journalist en televisiemaker Thomas Erdbrink voor Videoland.

Erdbrink, winnaar van de Nipkowschijf en De Tegel (belangrijkste Nederlandse prijs voor journalistiek) en oud-correspondent van The New York Times, gaat zijn succesvolle programma ‘Onze Man…’ voortzetten met drie nieuwe series, waarin hij een land bezoekt dat voor de meeste mensen ontoegankelijk is.

Anouk Kamminga, Head of Non-Scripted Scenery: “Thomas heeft zowel nationaal als internationaal een indrukwekkende staat van dienst en weet met zijn verhalen altijd een blijvende impact te maken. We zijn enorm trots op deze samenwerking. Ons doel is om met de meest toonaangevende Nederlandse en internationale makers en journalisten verhalen te vertellen die ertoe doen - verhalen die deuren openen naar werelden waar velen normaal geen zicht op hebben. De samenwerking met Thomas en zijn team sluit naadloos aan bij onze ambitie om het verschil te maken.”

Thomas Erdbrink: “De internationale werkwijze van Scenery sprak mij direct aan. De expertise en grensverleggende ervaring van de makers, met uitdagende internationale projecten zoals Human Playground, sloten perfect aan bij wat ik zocht voor de ontwikkeling van mijn nieuwe programma’s. Vanaf het eerste moment was er een natuurlijke klik met het team.”

Thomas Erdbrink woonde 25 jaar lang in het Midden-Oosten en werkte gedurende die tijd voor onder meer The New York Times, CNN, NRC en NOS. Zijn televisieserie ‘Onze Man in Teheran’ bracht hem nationale bekendheid, waarna hij meerdere programma’s voor de publieke omroep ontwikkelde en Zomergasten presenteerde. Voor de nieuwe Videoland-series, die worden geproduceerd door Scenery, gaat Thomas Erdbrink samen met regisseur en drievoudig Nipkowschijf-winnaar Roel van Broekhoven binnenkort weer op reis.