ShowHeroes en Vidds bundelen krachten om AI te integreren in videoproductie

ShowHeroes en Vidds bundelen krachten om AI te integreren in videoproductie

01-08-2023 (11:23) - Creatie

De ShowHeroes Group en Vidds, een AI-aangedreven videobewerkingsplatform, maken vandaag bekend een exclusieve samenwerking aan te gaan. Door de AI-mogelijkheden van Vidds in het video-creatieproces te integreren, verwacht ShowHeroes meer tijd en middelen in te kunnen zetten voor onderzoek, factchecking en het meten van de duurzame prestaties van alle videocontent.

Het integreren van AI in het productieproces is een nieuwe stap in de duurzaamheidsstrategie van ShowHeroes. Een jaar geleden maakte de marktleider op het gebied van digitale videocontent, technologie en advertentieoplossingen nog bekend dat zij als een van de eersten in de industrie het mogelijk maakten om de ecologische voetafdruk van mediacampagnes te meten, verminderen, rapporteren en delen. Niet lang daarna ging het bedrijf nog een stap verder door het lanceren van het Better Media Framework, waar ze nu ook AI aan hebben toegevoegd.

Positieve invloed

Tim Samsom, Country Manager Nederland: “Het testen en integreren van nieuwe technologieën zoals AI heeft een positieve invloed op de hoeveelheid en de kwaliteit van videocontent en advertenties. Wanneer AI toegang krijgt tot de juiste gegevens, is het de perfecte katalysator voor relevantie, wat zich direct vertaalt in gebruikersbetrokkenheid.”

Waar de industrie om vraagt

ShowHeroes Global Editorial Director Hanne-Li Lundmark: “In de afgelopen maanden hebben we hard gezocht naar een partij en technologie die onze creatieven kon helpen efficiënter te werken en tegelijkertijd de kwaliteit van onze video's kon verbeteren. Met Vidds kunnen onze redacteuren nu meer tijd besteden aan onderzoek, factchecking en het meten van prestaties, terwijl we doorgaan met het leveren van nog meer video's van hoge kwaliteit voor onze uitgevers. Dit is waar de industrie om vraagt en, in werkelijkheid, wat het betekent om mede-uitgever te zijn."
Mede-oprichter van Vidds, Edward Thomas: "Wij zijn natuurlijk blij dat we onze samenwerking met de ShowHeroes Group nu officieel bekend mogen maken. Achter de schermen werken we al enige tijd samen en ik kan zeggen dat hun branche-expertise en -inzichten al hebben bijgedragen aan de doorontwikkeling van onze AI-aangedreven automatische vertaalfunctie. De transcriptie- en vertaaltijd is door hun feedback al teruggebracht tot minder dan een minuut. En dat is niet alleen prettig voor hun eigen productieteam, het verbetert ook onze concurrentiepositie.”