Tien Disruptieve denkers moeten zorg betaalbaar maken

16-09-2015 (22:39) - Creatie

10.57 uur - Het conceptbureau Dutchlabel uit Amsterdam start met innovatieve brainstormsessies om de zorg betaalbaar te maken en roept bedrijven in en buiten de zorgsector op om mee te helpen. 10 Bijzondere out-of-the-box denkers worden gekoppeld aan 10 bedrijven in de health care, wetenschappers en techneuten om gezamenlijk te brainstormen over de gezondheidszorg van morgen en tot vernieuwende concepten te komen.


Monique Juffermans van Dutchlabel heeft een denktank opgericht om de zorg betaalbaar te maken. Het doel van de denktank is aan te tonen welke vernieuwende resultaten je kunt bereiken met out-of-the-box denken.
Er worden verschillende brainstormsessies georganiseerd voor verschillende ingewikkelde zorgvraagstukken. 10 bedrijven kunnen per brainstormsessie hun zorgvraagstuk met de denktank delen. Retailers, zorgverzekeraars, technische universiteiten- en bedrijven in de health care worden aan elkaar en aan de bijzondere disruptieve denkers gekoppeld om gezamenlijk te brainstormen over de gezondheidszorg van morgen en tot vernieuwende concepten te komen.


Een voorproefje van enkele mogelijke innovatieve oplossingen:
1. Denk aan pratende medicijnverpakking die uitlegt wat in de kleine lettertjes op de verpakking niet te lezen is.
2. De voorkom-ellende-app die precies meet hoeveel vet, suiker en zout je hebt gegeten en aangeeft of je al aan je tax zit.
3. Te dure medicijnen kunnen nu makkelijker worden vervangen, want medicijngebruikers krijgen voortaan een proefpakket van goedkopere medicijnen in huis, zodat ze zelf kunnen uitproberen dat het goedkopere medicijn net zo goed werkt.
4. Airbnb voor ouderen door de lege kamers in je huis te delen met andere ouderen, zodat men elkaar helpt tegen onder meer eenzaamheid en zo de hoge zorgkosten van verzorgingstehuizen tegengaat.
5. De boodschappenapp helpt invalide of zieke mensen aan boodschappen die worden gedaan door buurtbewoners.


Op www.acupofconcept.com staan twintig voorproefjes om de zorg betaalbaar te maken. Dutchlabel roept bedrijven in en buiten de zorgsector op om mee te helpen de zorg betaalbaar te maken en hun zorgvraagstuk in te dienen.