Vier speelfilms van Imagine Filmdistributie geselecteerd voor IFFR 2024

18-12-2023 (17:21) - Creatie

Vier speelfilms van Imagine zijn geselecteerd voor International Film Festival Rotterdam (25 januari – 4 februari 2024): How to Have Sex van Molly Manning Walker, Los Delincuentes van Rodrigo Moreno, The Beast (foto boven) van Bertrand Bonello en Here van Bas Devos en DoP Grimm Vandekerckhove, die de Robby Müller Award ontvangt.

HOW TO HAVE SEX (ism MUBI, release 15 feb)

De eindexamens zitten erop en om dat te vieren vertrekt Tara met haar twee beste vriendinnen op vakantie naar Kreta. Drinkend, dansend en flirtend bewegen de meiden zich van club naar pool party op zoek naar avontuur en onvergetelijke nachten, de vrijheid tegemoet. De druk om seks te hebben is groot, vooral bij Tara die als enige van de groep nog geen ervaring heeft. Maar wat de beste vakantie van hun leven moet worden, verandert wanneer Tara’s grenzen achteloos worden overschreden.
How To Have Sex is een film over het pad naar volwassen worden en de kwetsbaarheid van jongeren wanneer ze te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag en groepsdruk. Met haar energieke, krachtige en tevens confronterende filmdebuut toont de Britse regisseur Molly Manning Walker hoe belangrijk het gesprek rondom consent nog altijd is. Sinds de première op het Festival van Cannes, waar de film werd bekroond met de Un Certain Regard-prijs, viel How To Have Sex nog vele malen in de prijzen, waaronder voor de verbluffende acteerprestatie van Mia McKenna-Bruce als Tara.

LOS DELINCUENTES (ism MUBI, release 28 mrt)

Morán, een bankmedewerker in Buenos Aires, heeft een riskant plan bedacht om zichzelf en zijn collega Román te bevrijden van hun slaafse beroepsleven. Hij wil genoeg geld van de bank roven om hun pensioen te financieren, terwijl Román de buit moet verbergen. Nadat Morán heeft bekend en zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, komen ze weer bij elkaar, verdelen ze het geld en hoeven ze nooit meer te werken.
Daniel Eliás en Esteban Bigliardi spelen de hoofdrollen in Los Delincuentes van schrijver-regisseur Rodrigo Moreno (A Mysterious World). De speelfilm met prachtige natuurbeelden, droge humor en vele onverwachte wendingen is een existentiële zoektocht naar de balans tussen werk en privé en wat er gebeurt als deze wordt verstoord en vervangen door iets radicaal nieuws.

THE BEAST (release 9 mei)

In de nabije toekomst vormen emoties een bedreiging. Gabrielle besluit daarom haar DNA te zuiveren in een machine die haar onderdompelt in haar vorige levens en bevrijdt van sterke gevoelens. Maar dan ontmoet ze Louis. Hoewel hij gevaarlijk lijkt voelt ze direct een sterke band, alsof ze hem altijd heeft gekend.
Léa Seydoux (No Time to Die, La vie d’Adèle) en George Mackay (1917, Captain Fantastic) spelen de hoofdrollen in The Beast. De speelfilm van Bertrand Bonello, een mengeling van drama en science fiction met een vleugje horror, is losjes gebaseerd op de roman The Beast in the Jungle van Henry James.

HERE (release TBA)

In Brussel bereidt Stefan, een jonge Roemeense bouwvakker, zich voor om naar huis te rijden voor de aanstaande zomervakantie. Als migrant vanuit de andere kant van Europa, voelt Stefan zich ontheemd in België en hij weet niet of hij zal terugkeren. Als hij bij toeval ShuXiu ontmoet, een hoogleraar die onderzoek doet naar regionale mossen, maakt hij een sublieme omweg alvorens naar huis te gaan.
Regisseur Bas Devos levert een uiterst bedachtzame film af, die reflecteert op de voordelen en geneugten van het vinden van het zelf in het nu. Here wordt eenmalig vertoond tijdens het festival, ter gelegenheid van de uitreiking van de Robby Müller Award 2024 aan Director of Photography Grimm Vandekerckhove, die ook voor deze film de cinematografie verzorgde.