Ahold Delhaize verbreekt opnieuw winstrecord

Ahold Delhaize verbreekt opnieuw winstrecord

15-02-2023 (10:31) - Economisch

Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft vorig jaar een winststijging van 13 procent behaald, wat neerkomt op 2,5 miljard euro. Het is de hoogste nettowinst in tien jaar. 

De winstijging is vooral te danken aan verkoop in de Verenigde Staten, waar tweederde van de omzet vandaan komt. 

Inflatie

Het moederbedrijf van Albert Heijn heeft wel last te hebben gehad van de inflatie. Maar bestuursvoorzitter Frans Muller denkt dat er eind dit jaar een einde komt aan de hoge prijzen en deze mogelijk zelfs dalen. Het bedrijf is hierover in onderhandeling met producenten. Muller: "Graan en zonnebloem zijn in prijs aan het dalen, ook energie. Met leveranciers hebben we afgesproken dat als grondstofprijzen dalen ook hun prijzen naar beneden gaan."

Online verliest

Dochterbedrijf bol.com kromp na het einde aan de coronamaatregelen. In het vierde kwartaal in 2022 werd een krimp van bijna 3 procent gerapporteerd. De webwinkel maakte al bekend dat er daarom 300 banen verdwijnen. Bij dochteronderneming Gall & Gall werd eerder dit jaar gestaakt voor een loonsverhoging. In mei werd bekend dat de werknemers een loonsverhoging van 4,5 procent ontvangen. 


https://nos.nl/artikel/2463875-recordwinst-voor-ahold-delhaize-ondanks-inflatie

Bureaus

Media

Marketing