Mobiele broker BUX lanceert fractioneel beleggen in individuele aandelen

03-01-2022 (11:15) - Economisch

BUX introduceert als eerste broker in Nederland fractioneel beleggen om alle beleggers de mogelijkheid te bieden om in bedrijven te investeren die anders vaak onbereikbaar blijven. Voor veel beleggers met een kleinere portemonnee was het onmogelijk om te beleggen in een bedrijf als Amazon, met een koers boven de $3000, en tegelijkertijd een gediversifieerd portfolio op te bouwen. Fractioneel beleggen stelt beleggers in staat om met een klein bedrag een stuk van aandeel te kopen.

 

Met de komst van fractioneel beleggen bij BUX wordt het mogelijk om een fractie van een Amerikaans aandeel te kopen vanaf €10. Bedrijven met hoge aandelenkoersen en een relatief hoge prijs als Amazon, Alphabet en Tesla worden daarmee nu ook toegankelijk voor beleggers met een kleiner budget, en daardoor kunnen zij het beleggingsrisico dat zij nemen minimaliseren. 

 

“Bij BUX hebben wij als missie om beleggen voor iedereen toegankelijk te maken op een betaalbare manier. Met de lancering van fractioneel beleggen introduceren we een vorm van beleggen die in de VS al door veel mensen wordt benut, als eerste broker in Nederland. Vanaf vandaag kunnen ook beleggers met een kleine portemonnee een gediversifieerd beleggingsportfolio opbouwen met fracties van aandelen van bedrijven als Tesla, Alphabet en Amazon. Dit kan meer dan de helft van de Nederlandse beleggers die zelf beleggen op de beurs helpen aan een grondiger gediversifieerd portfolio en een betere financiële toekomst op de lange termijn”, zegt Yorick Naeff, CEO van BUX.

 

Veramerikanisering van mobiele brokers in Europa

Nadat BUX Nederland als eerste broker kennis liet maken met commissievrij beleggen, leidt BUX opnieuw de volgende fase in het normaliseren van beleggen in Europa. Het introduceren van fractioneel beleggen is de tweede stap in het opbouwen van een beleggingscultuur naast de spaarcultuur in Nederland. Waar in de Verenigde Staten 56% (Gallup, 2021) van de Amerikaanse bevolking belegt, ligt dat in Nederland een stuk lager. Hier beleggen slechts 1,6 miljoen (AFM, 2021) mensen op een bevolking van meer dan 17 miljoen, ongeveer 9% van de totale bevolking.

 

Vanaf vandaag kunnen klanten van BUX fractioneel beleggen in de honderd meest populaire Amerikaanse aandelen bij BUX Zero. In de periode erna komen ook andere Amerikaanse aandelen beschikbaar. In de toekomst wordt fractioneel beleggen in ETF’s en Europese aandelen mogelijk in de BUX Zero app.
 

 


Bureaus

Media

Marketing