Nederlands Standard Investment neemt nu ook Spaanse producent Drink6 over

04-09-2023 (10:57) - Economisch

Na de acquisitie van het Nederlandse Sapje door Standard Investment in 2022 neemt de Nederlandse investeringsmaatschappij nu het Spaanse Drink6 over. Drink6 is in Spanje, Portugal en Frankrijk marktleider in verse detox- en groentensappen.

Standard Investment wil na het integreren van beide bedrijven een leidende positie op de Europese markt voor verse en gezonde detox- en groentesappen veroveren.

Guido Grobbink, managing director bij Standard Investment: “Drink6 heeft een productportfolio met onder meer verse en gezonde sappen, shots en soepen. Wij hebben het bedrijf overgenomen van de oprichters die met Drink6 in de afgelopen vijf jaar een leidende positie in Spanje, Portugal en Frankrijk hebben veroverd.”

direct-to-consumer

Net als het Nederlandse Sapje, dat met haar verse biologische groentesappen een sterke positie heeft in Nederland en België, verkoopt Drink6 bijna uitsluitend online direct aan consumenten. “We zien enorme kansen voor direct-to-consumer organic groentesappen. Het is een grote, maar zeer gefragmenteerde markt met heel veel kleine spelers. De combinatie Sapje en Drink6 is na samenvoeging Europa’s grootste bedrijf in dit segment en kan daarmee echte impact maken op de markt,” aldus Grobbink.

Nummer 1 in sappensegment

Standard Investment nam eerder sappen- en drankenproducenten Riedel, Beyond Brands, Hero Sappen, Healthy People en Infra Foodbrands over en is met een jaarlijkse productie van meer dan 200 miljoen liter de nummer 1 in het sappensegment in Nederland. Grobbink: “Wat we daarvan hebben geleerd is dat deze zeer gezonde groentesapjes moeilijk te verkopen zijn vanuit in het gekoelde schap van de supermarkt. Je kan ze door de lage zuurgraad veel minder lang bewaren dan fruitsapjes, en bij hoge druk pasteurisatie (HPP) gaan heel veel vitamines verloren. Daarom is directe online verkoop van diepgevroren sapjes de beste optie.”

Grobbink sluit nieuwe overnames niet uit: “De markt voor sappen en dranken is enorm in beweging en staat voor grote uitdagingen. Dan hebben we het over de samenstelling van de producten, maar bijvoorbeeld ook over duurzaamheid. We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat de verschillende bedrijven en merken in onze portefeuille, variërend van een marktleider als Appelsientje tot een premium niche-merk als Sapje, elkaar enorm kunnen versterken.”

Over Standard Investment

Standard Investment is een van origine Nederlandse investeringsmaatschappij opgericht in 2004. De focus ligt op hands-on investeringen in Noord-West Europa. Standard Investment heeft kantoren in Amsterdam, Brussel en Kopenhagen. De investeringsmaatschappij opereert vanuit de filosofie dat directe betrokkenheid bij de portfoliobedrijven het beste resultaat oplevert. Met een team van 17 professionals stuurt Standard Investment momenteel 17 bedrijven aan, met hoofdkantoren in 4 verschillende landen met meer dan 4.900 medewerkers en een gecombineerde omzet van meer dan €1 miljard. Standard Investment is onder andere eigenaar van Riedel, Synres, Sapje, Aweta, The Future Group, pubketen Old Irish Pub, Infra Foodbrands, Workbrands en Burger King Nederland. 


Bureaus

Media

Marketing