Perry Sport en Noppies failliet. Toekomst Viaplay hangt aan zijden draad

Perry Sport en Noppies failliet. Toekomst Viaplay hangt aan zijden draad

06-12-2023 (17:23) - Economisch

Sports Unlimited Retail, het moederberdijf van Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, is failliet. De Britse eigenaar JD Sports sloot de afgelopen jaren al een groot aantal winkels, maar dat heeft uiteindelijk niet mogen baten. Met het faillissement verdwijnen er 1100 banen, aldus RTL Nieuws. 

Perry Sport en Aktiesport gingen ook in 2016 al een keer failliet; dat was het moment dat het beursgenoteerde JD Sports instapte om 187 winkels over te nemen. In 2021 leed Sports Unlimited bijna 9 miljoen euro verlies, die bovenop de verliezen van de voorgaande jaren kwamen. De winkels van JD Sports worden in Nederland niet geraakt door het faillissement, laat directeur Gerco Vonk weten.

Ook winkelketen Noppies is failliet. De keten van kinder- en zwangerschapskleding telde in Nederland 10 winkels. De directie wijdt het faillissement aan de corona-maatregelen en de oorlog in Oekraïne. Het moederbedrijf gaat gebukt onder een miljoenenschuld.

Daarnaast staat het Zweedse streamingbedrijf Viaplay, dat onder meer de Formule 1 aanbiedt, op de rand van een faillissement. Het steamingbedrijf verloor dit jaar 97 procent van de waarde; aandeelhouders geven inmiddels geen stuiver meer voor het bedrijf.

 


Bureaus

Media

Marketing