Revolut lanceert Robo-Advisor om beleggen te automatiseren

Revolut lanceert Robo-Advisor om beleggen te automatiseren

21-02-2024 (11:18) - Economisch

Revolut, de financiële superapp met meer dan 35 miljoen klanten wereldwijd, heeft haar eigen Robo-Advisor service gelanceerd in Nederland. Met dit nieuwe product kunnen klanten tijd besparen en beleggingen automatiseren volgens hun behoeften.

De Robo-Advisor van Revolut helpt klanten om te beleggen in een gediversifieerde portefeuille zonder urenlang onderzoek en voortdurend beheer van hun portefeuille. Het nieuwe product is geschikt voor klanten die geen tijd hebben om actief bezig te zijn met beleggen, of beperkte of geen handelservaring hebben.

Financiële doelen identificeren

De Robo-Advisor van Revolut beveelt de klant een volledig gediversifieerde en gepersonaliseerde portefeuille aan. Dit gebeurt op basis van hun input op vragen die bijvoorbeeld hun risicotolerantie en financiële doelen identificeren. Zodra een klant geld op zijn portefeuille stort, belegt Robo-Advisor dit automatisch in de markt. Ook bewaakt en beheert de service voortdurend de portefeuille van de klant. Het minimale beleggingsbedrag om toegang te krijgen tot Robo-Advisor is € 100. Robo-Advisor hanteert een jaarlijkse beheervergoeding van 0,75% van de portefeuillewaarde, maandelijks in rekening gebracht.

Rolandas Juteika, Head of Wealth and Trading (EER): ''We weten dat veel van onze klanten geen tijd hebben om een portefeuille te beheren of te beleggen in individuele effecten. 53% van de klanten die we vorig jaar hebben ondervraagd gaf zelfs aan dat ze gewoon niet weten waar ze moeten beginnen als het op beleggen aankomt. Om beleggen toegankelijker te maken, willen we onze klanten een gepersonaliseerde en stressvrije oplossing bieden om hun geld voor hen te laten werken.


Bureaus

Media

Marketing