Salarissen bij scale-ups met gemiddeld 4,8% gestegen

22-09-2022 (11:54) - Economisch

Uit het Amsterdam Scaleup Salary Benchmark Report 2022 door RocketX blijkt dat de salarissen bij scale-ups in 2022 over de hele linie met gemiddeld 4,8% zijn gestegen ten opzichte van 2021. Opvallend is de sterke stijging van de salarissen – nog exclusief bonussen - voor Sales Development Representatives en Account Executives met gemiddeld 11,8%.

Het rapport van RocketX - een onderneming die innovatie scale-ups ondersteunt bij hun Europese groei - geeft inzicht in de salarisontwikkelingen bij scale-ups in Groot Amsterdam. Het onderzoek is gebaseerd op interviews met 62 snelgroeiende ondernemingen met 20-150 werknemers en een omzet vanaf € 1 miljoen, en een onderzoek onder 2.416 talenten bij scale-ups.

Sales- en HR-talent

De salarissen bij scale-ups zijn in 2022 over de hele linie gestegen ten opzichte van 2021, met gemiddeld 4,8%, zo blijkt uit het rapport. Opvallend is de sterke stijging van de salarissen – nog exclusief bonussen - voor Sales Development Representatives en Account Executives met gemiddeld 11,8%. Ook de vraag bij scale-ups voor HR- en Talent Acquisition-functies is groot, wat resulteerde in een salarisstijging van gemiddeld 7% voor deze functies.

Kijkend naar de beloning op basis van werkervaring, komt uit het onderzoek naar voren dat de salarissen voor junior- en medior-rollen momenteel relatief harder stijgen dan die voor senior-rollen. Een verklaring voor die ontwikkeling is het tekort aan professionals met meer dan 7 jaar ervaring. Hierdoor zijn scale-ups genoodzaakt om steeds meer jong talent in eigen huis op te leiden, wat weer leidt tot meer vraag in de categorie werknemers met 1 tot 7 jaar ervaring.

Aandelenopties

Naast het verzamelen van kwantitatieve data heeft RocketX op basis van de interviews met de betrokken scale-ups onderzoek gedaan naar trends op het gebied van bonussen, werknemersopties, werkomgeving, diversiteit en internationale werknemers. Daaruit komt onder meer naar voren dat 56,7% van de scale-ups alle werknemers aandelenopties geeft, om zo op de arbeidsmarkt de concurrentie te kunnen aangaan met grote tech-ondernemingen.

Lees het gehele benchmarkreport hier.


Bureaus

Media

Marketing