Europese CFO’s opvallend optimistisch

13-03-2014 (08:22) - Economisch

Uit de gisteren gepubliceerde Europese CFO-Survey blijkt een terugloop van de Europese werkloosheid. Gedurende de laatste 5 kwartalen wordt er steeds minder bezuinigd op vast personeel. 
 
In het eerste kwartaal van 2014 bedraagt de negatieve groei in vaste contracten nog maar -0.8% tegenover -3.7% een jaar geleden, zo blijkt uit cijfers van de CFO Survey, het langstlopende onderzoek onder CFO’s uitgevoerd door TiasNimbas Business School en Duke University.
 
Nog niet eerder waren Europese CFO’s zo positief over de economische vooruitzichten: 63% heeft meer vertrouwen in de economie terwijl slechts 15% minder positief is vergeleken met vorig kwartaal. Daarmee zijn er relatief meer positieve Europese financiële bestuurders dan Amerikaanse. Wel waarderen de Amerikanen de eigen economie nog steeds iets beter dan hun Europese collega’s, respectievelijk 60 en 58,5 op een schaal van 100.
 

Ook het vertrouwen in het eigen bedrijf is groot onder de Europese bestuurders. Ruim de helft van hen is ervan overtuigd dat de financiële situatie van de eigen onderneming in de komende 12 maanden zal verbeteren. Slechts 16% van de financieel directeuren is een andere mening toegedaan.  


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.

Bureaus

Media

Marketing