Speler team Gullit wint eChampions League

08-06-2023 (13:18) - Gaming

Team Gullit-speler Emre Yilmaz de eChampions League gewonnen. De Nederlandse Yilmaz wist in de finale de Italiaan Lucio Vecchione met 6 - 4 te verslaan. Hij nam met zijn overwinning 75.000 dollar en de trofee met de grote oren mee naar huis, die de 18-jarige overhandigd kreeg van Team Gullit-eigenaar Ruud Gullit.

Emre Yilmaz wordt gezien als één van de grootste talenten in de FIFA scene, waardoor zijn overwinning bij de kenners niet als een enorme verrassing kwam. Zijn dominantie liet hij ook in de halve finale zien, waar hij huidig wereldkampioen Umut Gültekin met 10 - 5 versloeg. Om uiteindelijk in de finale een ruime overwinning te boeken en gekroond te worden tot beste speler van Europa. Niemand minder dan Ruud Gullit, eigenaar van Team Gullit, overhandigde de trofee aan Emre. De finale van de eChampions League vond plaats in Istanbul, waar ook de fysieke Champions League later deze week plaatsvindt.

Over Team Gullit

Begin 2018 zette Ruud Gullit de eerste professionele en onafhankelijke FIFA-academie ter wereld op. Team Gullit biedt veelbelovende talenten professionele begeleiding en training om hen te helpen hun niveau naar een hoger niveau te tillen. De spelers hebben meerdere FUT Champions Cups en Europese kampioenschappen gewonnen, waardoor Team Gullit een van de succesvolste teams in de FIFA Global Series is. Naast de in-game training ondersteunt Team Gullit de talenten met management, social media en helpt hen hun personal brand te bouwen.