The Invaders en Samsung geven platform aan jonge creators

05-12-2023 (12:22) - Gaming

Gaming for brands bureau The Invaders heeft, in samenwerking met Samsung, Game Crafters ontwikkeld. Een YouTube-serie waarin jonge creators een unieke kans krijgen om hun creaties naar een nog hoger niveau te tillen, aangevuld met inspirerende ‘kickstart’ video's en tutorials om ook de creativiteit van kijkers een boost te geven.

In Game Crafters, gepresenteerd door Twitch-streamer Puxque en YouTuber Egbert, krijgen creators een kans om hun creativiteit voor het voetlicht te brengen. Iedere aflevering gaan de talenten uitdagingen aan. Samsung helpt hen daarbij door de ideale gaming space te creëren. Met behulp van de juiste gear hebben de creators zo alle tools om te laten zien wat ze in huis hebben.

In de spotlight

"Creators gaan een steeds grotere rol spelen binnen de gaming-wereld. De creator economy is in opkomst en we zien dat deze ontwikkeling breed omarmd wordt,” vertelt Frank Goren, Managing Director bij The Invaders. "Gamers, game publishers, maar ook merken als Samsung zien de toegevoegde waarde van creators en juichen hun werk toe. Een merk als Samsung faciliteert creators met haar producten en het is dan ook passend om met- en namens hen creators in de spotlight te zetten door middel van onder andere Game Crafters."

Bekend talent

De uitdagingen worden bedacht door verschillende bekende gezichten. Zo geeft Twitch-streamer Diamantjewel de crafters opdracht om haar na te maken als karakter en vraagt YouTuber Ronald ze zelfs om een complete game te bouwen. Om iedere stap in het proces tot een succes te maken, gebruiken ze daarbij de beste gear van Samsung. Zo schetsen ze hun eerste plannen op de Galaxy Tab S9+ en werken ze deze vervolgens uit op de Galaxy Book3 Ultra

“We zien dat de vraag naar het zelf creëren van game-elementen en zelfs complete games steeds groter wordt,” zegt Lesley Schulze, campagnemanager bij Samsung Benelux. “Wij willen jongeren inspireren om zelf aan de slag te gaan met hun creativiteit. Met onze uitgebreide line-up aan producten hebben startende en ervaren game-crafters de tools om te maken wat ze willen.”

Zelf aan de slag

Voor kijkers die hun eigen creaties een boost willen geven, heeft Egbert voor elke aflevering een ‘Kickstart’ opgenomen, waarin hij op een toegankelijke en vermakelijke manier laat zien hoe je zelf aan de slag kunt met Game Crafting. Op de website van Samsung staan bovendien uitgebreide tutorials, die crafters meteen op weg helpen. Samsung Game Crafters werd bedacht en geproduceerd door ‘gaming for brands agency’ The Invaders. Alle vier de afleveringen van Game Crafters zijn nu te zien op YouTube.com/SamsungNederland. De Kickstarts en de tutorials zijn te vinden op samsung.com/nl/gamecrafters.