Het kan raar lopen

15-06-2011 (10:05) - Gastcolumn

Zo'n tien maanden geleden zat ik in een klaslokaal, twee hoog, naar het verhaal van Laurine en Daniel te luisteren. Ze hielden ons een spreekwoordelijke worst voor door op de beamer het busreisje naar Cannes te tonen, van afgelopen zomer. 

Ik was er vrij sceptisch over. Wij - als eerstejaars advertisers - mochten zeker mee doen aan de Jongehonden -pitches als een soort 'competitievulling'. Nou - eerst maar eens ‘school’ doen en daarna zien we wel.

Nu - tien maanden later, luisterde ik weer naar het Jongehonden-bestuur en keek weer naar een filmpje via beamerprojectie. Het klaslokaal was nu echter een bruin café in Amsterdam en dit betrof geen introductie van de Jongehonden, maar de pre-Cannes borrel.

Het kan raar lopen.

Ineens tellen we mee – of zo.

En hoewel ik niet zo'n prater ben kun je nu ineens met iedereen een praatje maken. Je wordt opgenomen in het geheel genaamd ‘reclamewereld’ – omdat je nu ineens wat waard bent. 

Best wel walgelijk als je erover nadenkt.

Desondanks heb ik niet de pretentie dat ik nu wat voorstel of zo. Ik moet nog veel leren en wellicht was die Jongehonden-pitch wel een 'lucky-shot'. Who knows? 

Hoe dan ook, we gaan naar Cannes. Dit idee is alsnog niet helemaal gevestigd in mijn bewustzijn, maar we gaan vrijdag al, als ik het mag geloven.

Ik ben er nog al sceptisch over – we gaan er niks maken, alleen wat eten, drinken, werk bekijken en lezingen bijwonen. Voor nu prima, ik kan er allemaal een boel lol aan beleven en misschien nog wel meer van leren. Maar wellicht, ooit, in de verre toekomst, hangt mijn werk ook daar. Dat lijkt me geweldig – want ik heb toch een soort gevoel alsof we nu een soort van 'festivalvulling' zijn... 

Ach ja, ik weet nu: Het kan raar lopen.

Jaap Grolleman
www.jackmancer.com

Jaap Grolleman gaat middels ReclameWeek.nl en Fonk Magazine ons op de hoogte houden van zijn belevenissen als Jongehond op het Cannes Advertising Festival. Vandaag alvast de allereerste column!


Reacties

Leuk geschreven met genoeg zelfrelativering :) benieuwd naar meer.
Noud @ 15-06-2011 18:17 uur
Top Jaap!
Kim @ 16-06-2011 12:31 uur
goed getrainde jonge honden beloven wat voor de toekomst.
S. Kruimel @ 16-06-2011 16:42 uur