Op zoek naar een boxspring? Hier moet je op letten!

29-03-2022 (17:44) - Lifestyle

Wil je een boxspring kopen maar weet je niet waar je moet beginnen? Begrijpelijk, door het ruime aanbod online en alle extra opties waaruit je kunt kiezen is deze zoektocht niet altijd even makkelijk. Gelukkig heeft ieder nadeel zijn voordeel, want juist doordat er zo veel opties zijn, zit er vast en zeker  voor jou ook een perfecte boxspring ertussen! Met de onderstaande gids maak je eenvoudig de overstap naar een boxspring, passend bij jouw slaapwensen.
 

Het bepalen van de gewenste vering

De metalen veren die in een boxspring zitten zijn thermisch gehard. Hierdoor vervormen ze minder snel en hebben ze dus een langere levensduur. Er zijn twee soorten veren die worden gebruikt:
 
Bonvellvering: uitlopende veren waarbij de uiteinden breder zijn dan in het midden. Dit geeft een hogere weerstand dan gebruikelijk. Daarbij geeft het een gelijk verdeelde ondersteuning.
Pocketvering: biedt een betere ondersteuning dan normale bedden. Elke pocketvering in dit boxspring is verpakt in een zakje van textiel. Hierdoor ventileert een pocketvering boxspring optimaal en ligt het stabiel.
 

Het kiezen voor een elektrisch verstelbare boxspring

Een standaard boxspring is vlak en niet verstelbaar. Er zijn echter ook boxsprings met een elektrisch verstelbare bodem. Dit is geen must, maar geeft net dat extra luxe. Voor personen die moeilijk uit bed kunnen komen is het ideaal. Je kunt het hoofdeinde omhoog zetten waardoor je gemakkelijker uit bed kunt stappen. Daarnaast kun je in een relaxte positie zitten, handig als je bijvoorbeeld een boek aan het lezen bent of een serie kijkt.
 

Overige eigenschappen

De twee belangrijkste eigenschappen voor een boxspring hebben we hierboven benoemd. Toch willen we je de volgende aandachtspunten niet ontnemen:
 
Gestoffeerd matras met topper of een wit matras: het verschil zit hem hier in de opsplitsing van het matras. Een standaard wit matras is inclusief topper. Bij een gestoffeerd matras zet je er een aparte topper bovenop. Dit geeft een luxere uitstraling en verlengt de levensduur van je boxspring.
Hoofdbord: hiermee bepaal je de uitstraling van je boxspring. Het voordeel van een hoofdbord is dat je je kussens niet tegen de muur hoeft te leggen.
De poten: bij veel boxsprings kun je zelf de hoogte, vorm en materiaal van de poten bepalen. Houd bij het kiezen van de poten rekening met het gemak en uitstraling.
Voetbord: boxsprings worden met of zonder voetbord geleverd. Het bord maakt je bed extra stevig. Daarnaast zorgt het ervoor dat je matras niet zomaar verschuift.
 

Hopelijk kan je met deze tips een stap zetten richting de ideale boxspring! Maar met alleen een boxspring is je kamer nog niet compleet. Ben je opzoek naar meer inspiratie voor in huis? Lees dan over de woontrends van 2022