Zakelijk autorijden - 3 populaire zakenauto’s in 2022

03-08-2022 (11:57) - Lifestyle

Het kiezen van een auto is een belangrijke taak voor elke bedrijfsvertegenwoordiger. Of je nu op zoek bent naar een compacte auto voor in de stad, een sportwagen of een ruime stationwagen, ze hebben één ding gemeen. De auto moet ervoor zorgen dat je representatief overkomt als je bij zakenrelaties op bezoek gaat.
 

De auto voor een CEO, manager of consultant

Voor sommige mensen is een auto gewoon een vervoermiddel. Voor een CEO kan een auto zoveel meer betekenen. Hoewel het rijden in een mooie auto niet de reden is waarom een CEO een goede CEO is, is zijn auto toch een soort van onmisbaar verlengstuk. Dit kan bij de klant overbrengen wie hij is, hoe hij werkt en wat hij belangrijk vindt. Het kenmerk van elke ondernemer of succesvolle zakenman is de aanwezigheid van zijn zakenauto.
Traditioneel zijn zakelijke auto's sedans die maximaal gebruiksgemak bieden. Ambtenaren van de hoogste rang of de managers van bedrijven kiezen een auto van representatieve vlaggenschepen als Volkswagen, Audi, BMW, Mercedes en Tesla. We zien echter ook vaak een Peugeot, Kia of Citroën terug bij zakelijke rijders. Wat zijn nu echter de meest populaire zakenauto's voor financial lease? We geven graag een overzicht.
 

Volkswagen Polo

Het is niet vreemd dat we één van de meest populaire auto’s op de Nederlandse wegen terugvinden in het lijstje van zakelijke auto’s; de Volkswagen Polo. Met het financial leasen van een Volkswagen kies je tenslotte voor een sportieve wagen die voorzien is van alle luxe die je als zakelijke rijder nodig hebt. En dat ook nog eens voor een vriendelijke prijs.
Van de Polo zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar. Hierdoor kies je wat het beste bij jou past! Wanneer sportiviteit belangrijk is kies je voor een model uit de Highline. Voor het ultiem comfort tijdens de rit is het Comfort Business-model de auto die je zoekt.
 

Tesla 3

Een ander populair model voor zakelijke rijders is de Tesla Model 3. Enkele jaren geleden heeft deze wagen zijn intrede gemaakt en lijkt nu ook niet meer te verdwijnen. Het design van deze elektrische wagens hebben iets futuristisch, wat veel zakenlieden lijkt aan te trekken. Dit komt mede dankzij de indrukwekkende prestaties, het interieur en alle snufjes.
Het futuristische uiterlijk zien we dankzij een knoploos dashboard ook terug in het interieur. Voorzien van een touchscreen waarmee de auto te bedienen is. Van stoelverwarming tot navigatie en het lezen van berichten. Daarbij is de Tesla Model 3 ontworpen om de veiligheid te waarborgen. De wagen heeft dan ook alle testen doorstaan.
 

Kia Niro

De Kia Niro is een gebruiksvriendelijke auto zonder al te veel poespas. Deze hybride benzinewagen is populair vanwege zijn sportieve uiterlijk. Dit maakt hem functioneel én charmant. Het is een veelzijdige wagen die de lange zakelijke ritten comfortabel maakt. Tevens beschikbaar als elektrisch model; de Kia e-Niro.
 

Leasen van de beste zakelijke auto

Uiteraard zijn er nog veel meer topmodellen. Denk bijvoorbeeld aan de Mercedes-Benz S-Klasse, Ford Focus, Skoda Kodiaq en Opel Corsa. Het is maar net waar jij gelukkig van wordt. Voor het uitkiezen van de beste auto is het echter aangeraden om de auto’s goed met elkaar te vergelijken.